Banánová bábovka s čokoládou

Vaříme zdravě
20240527_152840.jpg
Ingredience
2 velké banány
360 g hladké špaldové mouky
2 lžičky citrónové šťávy
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky soli
180 g kokosového oleje
60 g kokosového cukru
2 lžíce čekankového sirupu
3 velká vejce
1/2 lžičky vanilky
360 ml kefíru
120 g čokoládových peciček
1 lžíce arašídového másla

Postup

1.Troubu předehřejte na 185 °C. 2.Oloupejte si banány, dejte je do mísy a rozmačkejte pomocí šťouchadla na brambory. Přilijte citrónovou štávu, promíchejte a dejte stranou. V další míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. 3.Do velké mísy dejte kokosový olej, kokosový cukr a čekankový sirup a vyšlehejte. Přišlehejte nejprve arašídové máslo a poté postupně vajíčka po jednom.  4.Poté přidejte vanilku a postupně na střídačku po částech zašlehávejte mouku a kefír.
5.Nyní přidejte banány a naposledvy krátce vyšlehejte.  6.Čokoládové pecičky už jen lehce zamíchejte vařečkou. 7.Těsto vlijte do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy. 8.Pečte cca 55 minut. 9.Po vyndání z trouby nechte alespoň 15 minut ve formě, poté můžete bábovku vyklopit. 
20240527_123747.jpg 20240527_125436.jpg 20240527_125840.jpg 20240527_130412.jpg 20240527_131134.jpg 20240527_131410.jpg 20240527_143438.jpg 20240527_144244.jpg

Připravte si ještě