Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Zahuštěná kuřecí polévka

Fotografie2268.jpg
Ingredience
4 x 
4 kuřecí hřbety
1 lžíce másla + 2 lžíce na jíšku
1 litr vody
sůl
10 kuliček celého pepře
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
1 mrkev
1/4 celeru
1 petržel
kousek pórku
1 cibule
2 stroužky česneku
plocholistá petržel
2 lžíce hladké mouky

na kapání

cca 2 lžíce polohrubé mouky 
pár kapek oleje
1 vejce
muškátový květ
sůl

Postup

1.V hrnci rozpusťte máslo a opečte na něm kuřecí hřbety ze všech stran dozlatova. Poté vylijte tuk a přilijte vodu. 2.Do vody dejte kořenovou zeleninu, pórek, cibuli a pár stroužků česneku. Přidejte i veškeré koření a vařte na středním plameni asi hodinu. V rendlíku vytvořte jíšku z hladké mouky a másla a přidejte do hotového vývaru.
3.Oberte a pokrájejte maso a zeleninu a vložte do polévky. 4.Dochuťte solí, pepřem a petrželkou. Připravte si kapání smícháním veškerých surovin. Kapání přes vidličku pomalu lijte do polévky. Krátce povařte a podávejte.
Fotografie2269.jpg Fotografie2270.jpg

Připravte si ještě