Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Vejce Benedikt

Rychlá jídla
IMG_20190928_103513.jpg
Ingredience
4 x 
4 vejce
4 anglické muffiny (Toustís)
4 plátky kvalitní šunky
pažitka
lžíce octa

na holandskou omáčku

2 žloutky
75 g rozpuštěného másla
sůl
pepř
lžíce citronové šťávy

 

Postup

1.Nejprve si dejte vařit vodu na ztracená vejce. Než začne voda vřít, začněte připravovat holandskou omáčku. 2.Do menšího rendlíku si dejte vařit trochu vody a nad to dejte nádobu vhodnou na vaření v parní lázni. 3.Do této nádoby vložte žloutky a přimíchejte citronovou šťávu, sůl a pepř a míchejte nad párou dokud směs nezhoustne. Hlídejte, aby teplota nebyla příliš vysoká a nevznikla tak míchaná vajíčka. Po zhoustnutí ihned odstavte a po troškách zašlehávejte rozpuštěné máslo, případně ještě dochuťte solí a pepřem.
4.Nyní pokračujte v přípravě ztracených vajec. Do vařicí vody nalijte ocet a ztlumte teplotu, aby voda jen probublávala. 5.Hladinu roztočte vařečkou do víru a do tohoto víru po jednom rozklepněte vejce. Vařte cca 2 minuty, poté přendejte do studené vody, aby se vejce přestala vařit. 6.Anglické muffiny si opečte v topinkovači. Na ně dejte šunku, poté vejce a zalijte holandskou omáčkou. Posypte pažitkou a můžete podávat jako slavnostní snídani.
IMG_20190928_100227.jpg IMG_20190928_102928.jpg

Připravte si ještě