Vejce Benedikt


Ingredience
4 x 
4 vejce
4 anglické muffiny (Toustís)
4 plátky kvalitní šunky
pažitka
lžíce octa
75 g rozpuštěného másla
sůl
pepř
lžíce citronové šťávy
4 anglické muffiny (Toustís)
4 plátky kvalitní šunky
pažitka
lžíce octa
na holandskou omáčku
2 žloutky75 g rozpuštěného másla
sůl
pepř
lžíce citronové šťávy
Postup
1.Nejprve si dejte vařit vodu na ztracená vejce. Než začne voda vřít, začněte připravovat holandskou omáčku.
2.Do menšího rendlíku si dejte vařit trochu vody a nad to dejte nádobu vhodnou na vaření v parní lázni.
3.Do této nádoby vložte žloutky a přimíchejte citronovou šťávu, sůl a pepř a míchejte nad párou dokud směs nezhoustne. Hlídejte, aby teplota nebyla příliš vysoká a nevznikla tak míchaná vajíčka. Po zhoustnutí ihned odstavte a po troškách zašlehávejte rozpuštěné máslo, případně ještě dochuťte solí a pepřem.
4.Nyní pokračujte v přípravě ztracených vajec. Do vařicí vody nalijte ocet a ztlumte teplotu, aby voda jen probublávala.
5.Hladinu roztočte vařečkou do víru a do tohoto víru po jednom rozklepněte vejce. Vařte cca 2 minuty, poté přendejte do studené vody, aby se vejce přestala vařit.
6.Anglické muffiny si opečte v topinkovači. Na ně dejte šunku, poté vejce a zalijte holandskou omáčkou. Posypte pažitkou a můžete podávat jako slavnostní snídani.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz