Podzimní salát z čočky belugy



Ingredience
4 x 
na salát
2 hrnky uvařené čočky belugy1/2 menší dýně hokaido
2 menší předvařené červené řepy
2 hrsti červeného hroznového vína
2 hrsti čerstvého špenátu nebo mangoldu
1 stroužek česneku
1 lžíce kokosového oleje
1 menší červená cibule
sůl
pepř
2 hrsti lískových oříšků
čerstvé lístky rukoly a červené řepy
na dresink
2 lžíce vinného octa1 lžíce olivového oleje
1 lžička medu
1 lžička dijonské hořčice
1 posekaný stroužek česneku
půl lžičky soli
Postup
1.Troubu si předehřejte na 175 °C.
2.Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a nakrájejte na malé kostičky. Stejně nakrájejte i řepu.
3.Plech nebo větší zapékací mísu vyložte pečicím papírem a nasypte na něj kostičky. Každé zvlášť, ať se dýně neobarví a vynikne tak na talíři její barva.
4.Rovnoměrně navrch přidejte půl lžíce kokosového oleje. Osolte a opepřete.
5.Pečte zhruba 20 minut, aby dýně zůstala tzv. na skus, pak dejte stranou vychladnout.
6.Na pánvi nechte rozpustit půl lžíce kokosového oleje a přidejte najemno posekaný stroužek česneku, nechte chvíli restovat (česnek nesmí zhnědnout) a pak přidejte čerstvý špenát nebo mangold. Osolte a opepřete.
7.Za stálého míchání restujte, dokud se nevyvaří všechna tekutina. Poté nechte vychladnout.
8.V malé zavařovací sklenici s víčkem smíchejte ocet, olej, med, dijonskou hořčici, posekaný stroužek česneku a sůl. Zavíčkujte a důkladně protřepejte, aby se vše spojilo.
9.Lískové ořechy pokrájejte napůl a opečte nasucho na pánvi. Průběžně prohazujte, dokud nezačnou oříšky vonět.
10.Ve velké míse zlehka smíchejte uvařenou čočku, dýni, červenou řepu, hroznové víno, červenou cibuli nakrájenou na plátky, špenát a dresink.
11.Na talíři dozdobte opraženými oříšky a čerstvými lístky rukoly a červené řepy.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz