Pečená daňčí žebra v marinádě
Ingredience
8 x
3 kg daňčích žeber
300 ml rajčatové passaty
3 lžíce meruňkové marmelády
2 lžíce oleje
4 lžíce javorového sirupu
1 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce balzamikového octa
3 stroužky česneku
3 lžičky instantní kávy
3 lžičky soli
1 lžička pepře
2 lžičky uzené papriky
2 lžičky chilli vloček (např. ancho chilli)
300 ml rajčatové passaty
3 lžíce meruňkové marmelády
2 lžíce oleje
4 lžíce javorového sirupu
1 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce balzamikového octa
3 stroužky česneku
3 lžičky instantní kávy
3 lžičky soli
1 lžička pepře
2 lžičky uzené papriky
2 lžičky chilli vloček (např. ancho chilli)
Postup
1.Předehřejte si troubu na 200 °C. Připravte si velký pekáč.
2.V míse si smíchejte veškeré suroviny na marinádu.
3.Do pekáče dejte žebírka, polijte připravenou marinádou a důkladně rukama promíchejte, aby se marináda dostala všude.
4.Pekáč přikryjte poklicí a pečte cca 2,5 až 3 hodiny do změknutí masa. V průběhu pečení kontrolujte a polévejte. Kdyby se žebra moc opékala, snižte teplotu.
5.Podávejte s chlebem a zelným salátem.
Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz