Pečená daňčí žebra v marinádě

20241022_133618.jpg
Ingredience
8 x 
3 kg daňčích žeber
300 ml rajčatové passaty
3 lžíce meruňkové marmelády
2 lžíce oleje
4 lžíce javorového sirupu
1 lžíce worcesterové omáčky
2 lžíce balzamikového octa
3 stroužky česneku
3 lžičky instantní kávy
3 lžičky soli
1 lžička pepře
2 lžičky uzené papriky
2 lžičky chilli vloček (např. ancho chilli) 

Postup

1.Předehřejte si troubu na 200 °C. Připravte si velký pekáč. 2.V míse si smíchejte veškeré suroviny na marinádu. 3.Do pekáče dejte žebírka, polijte připravenou marinádou a důkladně rukama promíchejte, aby se marináda dostala všude. 4.Pekáč přikryjte poklicí a pečte cca 2,5 až 3 hodiny do změknutí masa. V průběhu pečení kontrolujte a polévejte. Kdyby se žebra moc opékala, snižte teplotu.
5.Podávejte s chlebem a zelným salátem.
20241022_103232.jpg Screenshot_20241022_204912_Gallery.jpg Screenshot_20241022_204851_Gallery.jpg 20241022_133111.jpg

Připravte si ještě