Kyselo bez kvásku

Ingredience
4 x 
2 lžíce másla
4 vrchovaté lžíce hladké mouky
1,5 l vody
8 menších brambor
hrst sušených, čerstvých nebo mražených hub
lžička mletého kmínu
sůl
mletý pepř
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce octa
2 lžíce cukru krupice
4 vejce
kopr na ozdobu
4 vrchovaté lžíce hladké mouky
1,5 l vody
8 menších brambor
hrst sušených, čerstvých nebo mražených hub
lžička mletého kmínu
sůl
mletý pepř
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce octa
2 lžíce cukru krupice
4 vejce
kopr na ozdobu
Postup
1.Nejprve si oloupejte brambory, nakrájejte na kostičky a nechte ponořené ve vodě.
2.Pokud budete používat sušené houby, dejte je do mističky a zalijte vařicí vodou.
3.Ve větším hrnci nechte rozpustit máslo a přisypte hladkou mouku. Za stálého míchání na středním plameni vytvořte jíšku. Jakmile začne lehce zlátnout, zalijte vodou. Metlou důkladně promíchejte a přiveďte k varu.
4.Jakmile začne v hrnci vřít, přisypte pokrájené brambory a houby. Můžete přidat i vodu ze sušených hub, dodá polévce chuť. Osolte, opepřete a přidejte mletý kmín.
5.Na mírném plameni vařte, za občasného míchání, dokud nebudou houby a brambory měkké.
6.Poté přilijte opatrně, po troškách, smetanu. Vše promíchejte a provařte. Poté ochuťte octem a cukrem, případně ještě solí a pepřem.
7.Vypněte sporák, ale hrnec nechte stát na plotně. Vajíčka rozklepněte a opatrně přidejte po jednom do hrnce a přikryjte pokličkou. Nechte 10 minut stát, aby se vajíčka v polévce uvařila.
8.Na talíři podávejte dozdobené posekaným koprem.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz