Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Kyselo bez kvásku

DSC_0854.jpg
Ingredience
4 x 
2 lžíce másla
4 vrchovaté lžíce hladké mouky
1,5 l vody
8 menších brambor
hrst sušených, čerstvých nebo mražených hub
lžička mletého kmínu
sůl
mletý pepř
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce octa
2 lžíce cukru krupice
4 vejce
kopr na ozdobu

Postup

1.Nejprve si oloupejte brambory, nakrájejte na kostičky a nechte ponořené ve vodě. 2.Pokud budete používat sušené houby, dejte je do mističky a zalijte vařicí vodou. 3.Ve větším hrnci nechte rozpustit máslo a přisypte hladkou mouku. Za stálého míchání na středním plameni vytvořte jíšku. Jakmile začne lehce zlátnout, zalijte vodou. Metlou důkladně promíchejte a přiveďte k varu. 4.Jakmile začne v hrnci vřít, přisypte pokrájené brambory a houby. Můžete přidat i vodu ze sušených hub, dodá polévce chuť. Osolte, opepřete a přidejte mletý kmín.
5.Na mírném plameni vařte, za občasného míchání, dokud nebudou houby a brambory měkké.  6.Poté přilijte opatrně, po troškách, smetanu. Vše promíchejte a provařte. Poté ochuťte octem a cukrem, případně ještě solí a pepřem. 7.Vypněte sporák, ale hrnec nechte stát na plotně. Vajíčka rozklepněte a opatrně přidejte po jednom do hrnce a přikryjte pokličkou. Nechte 10 minut stát, aby se vajíčka v polévce uvařila.  8.Na talíři podávejte dozdobené posekaným koprem. 
DSC_0845.jpg DSC_0846.jpg

Připravte si ještě