Kynuté lívance

20220219_182754.jpg
Ingredience
16 x 
275 ml mléka
1 lžíce krupicového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
75 g špaldové mouky
130 g hladké mouky + 1 lžíce do kvásku
1 vejce
12 g čerstvého droždí
citrónová nebo pomerančová kůra
špetka soli

Postup

1.Do menší misky si rozdrobte kvasnice, přidejte lžíci cukru, lžíci hladké mouky a přilijte teplé mléko. Rozmíchejte a nechte na teplém místě vzejít - asi 10 minut. 2.Do velké mísy vsypte obě mouky, přidejte vanilkový cukr, kůru, 1 vejce, kvásek a špetku soli.
3.Promíchejte a nechte kynout cca 30 minut - těsto by mělo zdvojnásobit objem. 4.Na pánvi s trochou oleje smažte lívanečky z obou stran dozlatova. 5.Podávejte s džemem, obalené v cukru se skořicí nebo třeba s tvarohem.
20220219_170827.jpg 20220219_173044.jpg 20220219_180138.jpg 20220219_181514.jpg 20220219_182403.jpg 20220219_182644.jpg

Připravte si ještě