Kynuté lívance

Ingredience
16 x 
275 ml mléka
1 lžíce krupicového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
75 g špaldové mouky
130 g hladké mouky + 1 lžíce do kvásku
1 vejce
12 g čerstvého droždí
citrónová nebo pomerančová kůra
špetka soli
1 lžíce krupicového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
75 g špaldové mouky
130 g hladké mouky + 1 lžíce do kvásku
1 vejce
12 g čerstvého droždí
citrónová nebo pomerančová kůra
špetka soli
Postup
1.Do menší misky si rozdrobte kvasnice, přidejte lžíci cukru, lžíci hladké mouky a přilijte teplé mléko. Rozmíchejte a nechte na teplém místě vzejít - asi 10 minut.
2.Do velké mísy vsypte obě mouky, přidejte vanilkový cukr, kůru, 1 vejce, kvásek a špetku soli.
3.Promíchejte a nechte kynout cca 30 minut - těsto by mělo zdvojnásobit objem.
4.Na pánvi s trochou oleje smažte lívanečky z obou stran dozlatova.
5.Podávejte s džemem, obalené v cukru se skořicí nebo třeba s tvarohem.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz