Kynuté lívance

IMG_20200924_130934.jpg
Ingredience
16 x 
275 ml mléka
1 lžíce krupicového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
75 g špaldové mouky
130 g hladké mouky + 1 lžíce do kvásku
1 vejce
12 g čerstvého droždí
kůra z 1 citronu
špetka soli

Postup

1.Do menší misky si rozdrobte kvasnice, přidejte lžíci cukru, lžíci hladké mouky a přilijte teplé mléko. Rozmíchejte a nechte na teplém místě vzejít - asi 10 minut. 2.Do velké mísy vsypte obě mouky, přidejte vanilkový cukr, citronovou kůru, 1 vejce, kvásek a špetku soli.
3.Promíchejte a nechte kynout cca 30 minut - těsto by mělo zdvojnásobit objem. 4.Na pánvi s trochou oleje smažte lívanečky z obou stran dozlatova. 5.Podávejte s džemem, s cukrem se skořicí nebo třeba s tvarohem.
IMG_20200924_113020.jpg IMG_20200924_115447.jpg IMG_20200924_120335.jpg IMG_20200924_123731.jpg IMG_20200924_125021.jpg IMG_20200924_130752.jpg

Připravte si ještě