Krém z kořenové zeleniny a cizrny

Vaříme zdravě Rychlá jídla
20240223_185122.jpg
Ingredience
4 x 
2 lžíce olivového oleje
1/2 cibule
2 stroužky česneku
čerstvý tymián
1 velká mrkev
1/2 petržele
kousek celeru
1 plechovka cizrny
2 lžičky mletého kmínu
1 lžička kurkumy
1 lžička mletého koriandru
sůl
pepř
200 ml smetany
voda

na dokončení

špetka uzené papriky
čerstvý tymíán
pár kapek olivového oleje

Postup

1.Oloupejte a nakrájejte si veškerou zeleninu na kostky, cibuli nakrájejte nadrobno. Rozpalte si hrnec, vlijte olej a orestujte na něm cibuli lehce dozlatova. Přidejte česnek a tymián, promíchejte a krátce orestujte. 2.Vsypte zeleninu a restujte dozlatova. Potom vlijte asi 500 ml vody, přidejte veškeré koření a vařte do doby, kdy bude zelenina téměř měkká. Poté přidejte scezenou cizrnu - pár kuliček si nechte na ozdobu polévky.
3.Vařte do změknutí zeleniny a cizrny. Poté rozmixujte tyčovým mixérem, vlijte smetanu a dolijte vodu dle požadované hustoty. Krátce provařte. 4.Kuličky cizrny, které jste si dali stranou, okořeňte uzenou paprikou a čerstvým tymiánem a krátce orestujte na troše oleje. Přidejte do polévky a podávejte.
20240223_175215.jpg 20240223_175919.jpg 20240223_180714.jpg 20240223_181845.jpg 20240223_184104.jpg 20240223_185036.jpg

Připravte si ještě