Kakaové rohlíčky a ořechy

Ingredience
40 x 
na těsto
300 g hladké mouky
160 g másla
100 g moučkového cukru
50 g mletých ořechů (použila jsem vlašské a pekanové)
30 g kakaa
1 žloutek
1 lžíce vanilkového cukru
160 g másla
100 g moučkového cukru
50 g mletých ořechů (použila jsem vlašské a pekanové)
30 g kakaa
1 žloutek
1 lžíce vanilkového cukru
na krém
125 ml mléka
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
50 g hořké čokolády
125 g másla
140 g moučkového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
1 žloutek
rozehřátá hořká čokoláda s kouskem másla
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
50 g hořké čokolády
125 g másla
140 g moučkového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
1 žloutek
rozehřátá hořká čokoláda s kouskem másla
Postup
1.Z hladké mouky, změklého másla, ořechů, moučkového a vanilkového cukru, kakaa a žloutku vytvořte kompaktní měkké těsto, pokud se vám drolí, přidejte případně trochu mléka.
2.Předehřejte si troubu na 170 °C, z těsta si vždy vemte kousek a natlačte do formiček na ořechy nebo rohlíčky. Přesahující těsto odkrojte nožem. Pečte v troubě 8 - 10 minut, nechte jen krátce (asi 2 minuty) zchladnout a pak ihned vyklopte z formiček.
3.Na krém si rozmíchejte mléko s moukou a na mírném plameni přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty na hustou kaši, odstavte a přimíchejte na drobné kousky posekanou čokoládu, promíchejte do jejího rozpuštění a nechte za občasného míchání vychladnout.
4.Pokud chcete do cukroví použít světlý krém, čokoládu vynechte.
5.Mezitím utřete máslo s cukry a žloutkem do pěny. Pak do pěny po lžících přišlehávejte vychladlou kaši dokud nebudete mít hladký krém.
6.Ořechy a rohlíčky plňte krémem a namáčejte v rozpuštěné hořké čokoládě.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz