Kakaové rohlíčky a ořechy

IMG_20181214_120043.jpg
Ingredience
40 x 

na těsto

300 g hladké mouky
140 g másla
100 g moučkového cukru
30 g kakaa
1 žloutek
1 vanilkový cukr
mléko dle potřeby

na krém

125 ml mléka
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
50 g hořké čokolády
125 g másla
140 g moučkového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
1 žloutek

rozehřátá hořká čokoláda s kouskem másla 

 

Postup

1.Z hladké mouky, změklého másla, moučkového a vanilkového cukru, kakaa a žloutku vytvořte kompaktní měkké těsto, pokud se vám drolí, přidejte případně trochu mléka. 2.Předehřejte si troubu na 170 °C, z těsta si vždy vemte kousek a natlačte do formiček na ořechy nebo rohlíčky. Pečte v troubě 8 - 10 minut, nechte jen krátce (asi 2 minuty) zchladnout a pak ihned vyklopte z formiček. 3.Na krém si rozmíchejte mléko s moukou a na mírném plameni přiveďte k varu. Povařte asi 2 minuty na hustou kaši, odstavte a přimíchejte na drobné kousky posekanou čokoládu, promíchejte do jejího rozpuštění a nechte za občasného míchání vychladnout.
4.Pokud chcete do cukroví použít světlý krém, čokoládu vynechte. 5.Mezitím utřete máslo s cukry a žloutkem do pěny. Pak do pěny po lžících přišlehávejte vychladlou kaši dokud nebudete mít hladký krém. 6.Ořechy a rohlíčky plňte krémem a namáčejte v rozpuštěné hořké čokoládě.
IMG_20191130_163751_1.jpg IMG_20191130_165336.jpg IMG_20191130_174313.jpg IMG_20191130_174319.jpg IMG_20191214_201123.jpg IMG_20191214_200948.jpg

Připravte si ještě