Vanilkové rohlíčky

20211211_152447.jpg
Ingredience
85 x 
240 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
110 g mletých neloupaných mandlí
1 žloutek
200 g másla
70 g moučkového cukru
1/2 lžičky mleté vanilky
moučkový cukr + mletá vanilka na obalení

Postup

1.Na vál nebo do velké mísy prosejte mouku s kypřícím práškem, přidejte mleté mandle, moučkový cukr, žloutek a mletou vanilku, nakonec i změklé máslo. 2.Vypracujte hladké těsto a uložte ho na hodinu do ledničky. 3.Poté nechte těsto ohřát na pokojovou teplotu a tvarujte rohlíčky. Já si je vážím po 7 g, abych měla všechny stejně velké.
4.Pečte v troubě na 160 °C cca 9 minut (dle trouby). Ještě teplé obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru. 
20211210_155905.jpg IMG_20181202_210238.jpg DSCN1153.jpg DSCN1158.jpg

Připravte si ještě