Vanilkové rohlíčky

DSCN1153.jpg
Ingredience
70 x 
240 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku
110 g mletých neloupaných mandlí
1 žloutek
200 g másla
70 g moučkového cukru
moučkový + vanilkový cukr na obalení

Postup

1.Na vál nebo do velké mísy prosejte mouku s kypřícím práškem, přidejte mleté mandle, moučkový cukr, změklé máslo a žloutek. 2.Vypracujte hladké těsto a uložte ho na hodinu do ledničky.
3.Poté nechte těsto ohřát na pokojovou teplotu a tvarujte rohlíčky. 4.Pečte v troubě na 160 °C cca 7-9 minut (dle trouby). Ještě teplé obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru. 
IMG_20181202_210238.jpg DSCN1158.jpg

Připravte si ještě