Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Šlehačkové hvězdičky

DSCN6445.jpg
Ingredience
50 x 
360 g hladké mouky
200 g másla
160 ml smetany ke šlehání (použila jsem 31%)
vanilkový cukr
moučkový cukr

Postup

1.Máslo nechte povolit při pokojové teplotě, aby se s ním dobře pracovalo. 2.Mouku smíchejte s pokrájeným máslem a smetanou a vytvořte hladké nelepivé těsto. Vyválejte na plát asi 0,5 cm vysoký a vykrajujte hvězdičky. 3.Na plechu s pečicím papírem pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 7 minut (jakmile okraje začnou lehce zlátnout ihned vytáhnout z trouby).
4.Po vytažení z trouby, ještě horké, obalujte ve směsi vanilkového a moučkového cukru.
DSCN6442.jpg DSCN6441.jpg

Připravte si ještě