Kakaová kolečka s čokoládovým krémem

Ingredience
50 x 
na těsto
210 g hladké mouky20 g kakaa
70 g moučkového cukru
40 g vlašských ořechů
140 g másla nebo hery
1 žloutek
citronová kůra z půlky citrónu
1 lžička vanilky
1 lžička skořice
na krém
250 ml smetany ke šlehání50 g kakaa
40 g krupicového cukru
150 g čokolády na vaření
Postup
1.Do mísy prosijte hladkou mouku s kakaem a moučkovým cukrem. Poté přidejte mleté ořechy, povolené máslo nebo heru, žloutek, strouhanou citrónovou kůru, vanilku (pastu, dřeň z lusku) a skořici.
2.Rukama vypracujte v hladké těsto, které zabalte do igelitu a dejte do ledničky na 2 hodiny ztuhnout.
3.Když je těsto ztuhlé, vyválejte na válu a vykrajujte kolečka. Do poloviny koleček vykrojte ještě uprostřed malé kolečko.
4.Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 8 minut. Nechte vychladnout.
5.Nyní si připravte krém. Do menšího hrnce nalijte smetanu, přisypte cukr a kakao. Přiveďte pozvolna k varu a za stálého míchání 1 minutu provařte.
6.Stáhněte z plamene a přidejte čokoládu na vaření, nakrájenou na kostičky. Vše šlehejte ruční metlou, dokud se čokoláda nerozpustí.
7.Přikryjte a dejte do ledničky na hodinu ztuhnout. Poté vyšlehejte elektrickým robotem do konzistence pařížské šlehačky.
8.Kolečka k sobě slepujte krémem a posypte moučkovým cukrem.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz