Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Kakaová kolečka s čokoládovým krémem

DSC_0164.jpg
Ingredience
50 x 

na těsto

210 g hladké mouky
20 g kakaa
70 g moučkového cukru
40 g vlašských ořechů
140 g másla nebo hery
1 žloutek
citronová kůra z půlky citrónu
1 lžička vanilky
1 lžička skořice

na krém

250 ml smetany ke šlehání
50 g kakaa
40 g krupicového cukru
150 g čokolády na vaření

Postup

1.Do mísy prosijte hladkou mouku s kakaem a moučkovým cukrem. Poté přidejte mleté ořechy, povolené máslo nebo heru, žloutek, strouhanou citrónovou kůru, vanilku (pastu, dřeň z lusku) a skořici.  2.Rukama vypracujte v hladké těsto, které zabalte do igelitu a dejte do ledničky na 2 hodiny ztuhnout. 3.Když je těsto ztuhlé, vyválejte na válu a vykrajujte kolečka. Do poloviny koleček vykrojte ještě uprostřed malé kolečko. 4.Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 8 minut. Nechte vychladnout. 
5.Nyní si připravte krém. Do menšího hrnce nalijte smetanu, přisyspte cukr a kakao. Přiveďte pozvolna k varu a za stálého míchání 1 minutu provařte. 6.Stáhněte z plamene a přidejte čokoládu na vaření, nakrájenou na kostičky. Vše šlehejte ruční metlou, dokud se čokoláda nerozpustí.  7.Přikrijte a dejte do ledničky na hodinu ztuhnout. Poté vyšlehejte elektrickým robotem do konzistence pařížské šlehačky. 8.Kolečka k sobě slepujte krémem a posypte moučkovým cukrem.
DSC_0144.jpg DSC_0147.jpg DSC_0153.jpg DSC_0171.jpg DSC_0167.jpg DSC_0169.jpg

Připravte si ještě