Jogurtový koláč s rybízem a broskvemi

IMG_20200803_081917.jpg
Ingredience
 24x24 cm
250 g bílého jogurtu
3 lžíce kefíru
35 g rozpuštěného másla
90 g hnědého cukru
2 vejce
220 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
30 g kokosu
1/2 lžičky vanilky
200 g červeného rybízu
2 zralé broskve
3 lžíce hnědého cukru

Postup

1.Troubu si předehřejte na 170 °C (horkovzduch). Formu si vymažte máslem a vysypejte moukou, nebo použijte olej ve spreji. 2.Dejte si rozpustit máslo a nechte lehce prochladnout. Do mísy dejte vejce, kefír, vanilku a cukr a přilijte máslo. Vyšlehejte. 3.Přimíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Nakonec opatrně vmíchejte asi 2/3 obraného a omytého rybízu.
4.Těsto vlijte do formy a poklaďte zbytkem rybízu a broskvemi nakrájenými na plátky. Posypte hnědým cukrem a pečte cca 45 minut. 5.Podávejte posypané moučkovým cukrem.
IMG_20200802_204426.jpg IMG_20200802_210533.jpg IMG_20200802_210746.jpg IMG_20200802_211410.jpg IMG_20200802_220853.jpg IMG_20200803_081659.jpg

Připravte si ještě