Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Krémový ovocný koláč

DSCN2222.jpg
Ingredience
215 g polohrubé mouky
8 g prášku do pečiva
45 g másla
65 g moučkového cukru
1 vejce
1 a 1/2 lžíce mléka
1/2 lžíce octa
2 žloutky
170 g zakysané smetany
130 g hnědého cukru
30 g hladké mouky
broskve, ostružiny nebo jiné ovoce
drobenka (máslo, polohrubá mouka, cukr, skořice)
plátky mandlí

Postup

1.Smíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte změklé máslo, moučkový cukr, vejce, mléko a ocet  a vypracujte nelepivé těsto. To natlačte do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. 2.Na těsto naskládejte plátky broskví, ostružiny nebo jiné ovoce dle chuti. 3.Potom si v míse smíchejte zakysanou smetanu, žloutky, hnědý cukr a hladkou mouku a vymíchejte do hladka.
4.Směs nalijte na ovocem pokladený koláč a dejte péct na 175 °C cca 20 minut. Potom koláč vyndejte a posypte skořicovou drobenkou a plátky mandlí. 5.Dejte znovu do trouby a 10 minut dopékejte.  6.Pokud chce někdo vyzkoušet dietnější variantu, je možné mouku nahradit celozrnnou, použít hnědý cukr a místo zakysané smetany použít bílý jogurt.
DSCN2203.jpg DSCN2216.jpg DSC_0258.jpg DSC_0264.jpg

Připravte si ještě