Krémový ovocný koláč

Ingredience
215 g polohrubé mouky
8 g prášku do pečiva
45 g másla
50 g moučkového cukru
1 vejce
1 a 1/2 lžíce mléka
1/2 lžíce octa
2 žloutky
170 g zakysané smetany
100 g hnědého cukru
30 g hladké mouky
broskve, ostružiny nebo jiné ovoce
drobenka (90 g másla, 120 g polohrubé mouky, 50 g hnědého cukru, 30 g ovesných vloček, skořice)
plátky mandlí
8 g prášku do pečiva
45 g másla
50 g moučkového cukru
1 vejce
1 a 1/2 lžíce mléka
1/2 lžíce octa
2 žloutky
170 g zakysané smetany
100 g hnědého cukru
30 g hladké mouky
broskve, ostružiny nebo jiné ovoce
drobenka (90 g másla, 120 g polohrubé mouky, 50 g hnědého cukru, 30 g ovesných vloček, skořice)
plátky mandlí
Postup
1.Rozehřejte si troubu na 170 °C. Smíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte změklé máslo, moučkový cukr, vejce, mléko a ocet a vypracujte nelepivé těsto. To natlačte do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy.
2.Na těsto naskládejte plátky broskví, ostružiny nebo jiné ovoce dle chuti.
3.Potom si v míse smíchejte zakysanou smetanu, žloutky, hnědý cukr a hladkou mouku a vymíchejte do hladka.
4.V další misce rukama zpracujte drobenku.
5.Směs ze zakysané smetany nalijte na ovocem pokladený koláč, posypte skořicovou drobenkou a pečte cca 35 minut. Na posledních 10 minut pečení můžete přidat plátky mandlí.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz