Krémový ovocný koláč

DSCN2222.jpg
Ingredience
215 g polohrubé mouky
8 g prášku do pečiva
45 g másla
50 g moučkového cukru
1 vejce
1 a 1/2 lžíce mléka
1/2 lžíce octa
2 žloutky
170 g zakysané smetany
100 g hnědého cukru
30 g hladké mouky
broskve, ostružiny nebo jiné ovoce
drobenka (90 g másla, 120 g polohrubé mouky, 50 g hnědého cukru, 30 g ovesných vloček, skořice)
plátky mandlí

Postup

1.Rozehřejte si troubu na 170 °C. Smíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte změklé máslo, moučkový cukr, vejce, mléko a ocet  a vypracujte nelepivé těsto. To natlačte do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. 2.Na těsto naskládejte plátky broskví, ostružiny nebo jiné ovoce dle chuti. 3.Potom si v míse smíchejte zakysanou smetanu, žloutky, hnědý cukr a hladkou mouku a vymíchejte do hladka.
4.V další misce rukama zpracujte drobenku. 5.Směs ze zakysané smetany nalijte na ovocem pokladený koláč, posypte skořicovou drobenkou a pečte cca 35 minut. Na posledních 10 minut pečení můžete přidat plátky mandlí.
DSCN2203.jpg DSCN2216.jpg DSC_0258.jpg DSC_0264.jpg

Připravte si ještě