Krémový ovocný koláč

Ingredience
215 g polohrubé mouky
8 g prášku do pečiva
45 g másla
65 g moučkového cukru
1 vejce
1 a 1/2 lžíce mléka
1/2 lžíce octa
2 žloutky
170 g zakysané smetany
130 g hnědého cukru
30 g hladké mouky
broskve, ostružiny nebo jiné ovoce
drobenka (máslo, polohrubá mouka, cukr, skořice)
plátky mandlí
8 g prášku do pečiva
45 g másla
65 g moučkového cukru
1 vejce
1 a 1/2 lžíce mléka
1/2 lžíce octa
2 žloutky
170 g zakysané smetany
130 g hnědého cukru
30 g hladké mouky
broskve, ostružiny nebo jiné ovoce
drobenka (máslo, polohrubá mouka, cukr, skořice)
plátky mandlí
Postup
1.Smíchejte mouku s práškem do pečiva, přidejte změklé máslo, moučkový cukr, vejce, mléko a ocet a vypracujte nelepivé těsto. To natlačte do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy.
2.Na těsto naskládejte plátky broskví, ostružiny nebo jiné ovoce dle chuti.
3.Potom si v míse smíchejte zakysanou smetanu, žloutky, hnědý cukr a hladkou mouku a vymíchejte do hladka.
4.Směs nalijte na ovocem pokladený koláč a dejte péct na 175 °C cca 20 minut. Potom koláč vyndejte a posypte skořicovou drobenkou a plátky mandlí.
5.Dejte znovu do trouby a 10 minut dopékejte.
6.Pokud chce někdo vyzkoušet dietnější variantu, je možné mouku nahradit celozrnnou, použít hnědý cukr a místo zakysané smetany použít bílý jogurt.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz