Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Domácí hamburgerové housky

DSC_0392.jpg
Ingredience
7 x 

na těsto

300 ml mléka
25 g povoleného másla nebo 1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru krupice
500 g hladké mouky
12 g čerstvého droždí

na dokončení

1 vejce
2 lžíce mléka
světlá sezamová semínka

Postup

1.Pokud děláte těsto na housky v domácí pekárně, vložte do pekárny ingredience v uvedeném pořadí a zapněte na program těsto. 2.Pokud pekárnu nepoužíváte, nejprve si vezměte menší misku nebo hrnek. Rozdrobte do ní droždí, přidejte lžičku cukru a zalijte malým množstvím z uvedeného mléka. Mléko lehce ohřejte, aby bylo vlahé. Promíchejte a nechte vzejít kvásek. 3.Ve větší míse smíchejte mouku, sůl, máslo nebo olej a zbytek mléka. Když vzejde kvásek, přidejte ho do mísy a vypracujte hladké těsto. Nechte pod utěrkou vykynout. Bude to trvat asi třičtvrtě hodiny.  4.Nyní už je postup stejný. Těsto přendejte na vál a rozdělte ho na 14 dílů. Z každého dílku udělejte bochánek. 
5.Dejte na sebe vždy dva bochánky a lehce zmáčkněte. 6.Nyní je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 35 minut kynout. 7.Troubu předehřejte na 180 - 190 °C. Vejce rozšlehejte s mlékem.  8.Když vám bochánky vyběhnou, pomašlujte je vajíčkem s mlékem a posypte sezamovými semínky. 9.Pečte 20 minut.Po upečení nechte na mřížce vychladnout. 10.Při podávání housky rozkrojte v půlce a naplňte dle své fantazie.
DSC_0387.jpg DSC_0390.jpg DSCN5595.jpg IMG_4330.jpg

Připravte si ještě