Domácí hamburgerové housky

Ingredience
7 x 
na těsto
300 ml mléka25 g povoleného másla nebo 1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru krupice
500 g hladké mouky
12 g čerstvého droždí
na dokončení
1 vejce2 lžíce mléka
světlá sezamová semínka
Postup
1.Pokud děláte těsto na housky v domácí pekárně, vložte do pekárny ingredience v uvedeném pořadí a zapněte na program těsto.
2.Pokud pekárnu nepoužíváte, nejprve si vezměte menší misku nebo hrnek. Rozdrobte do ní droždí, přidejte lžičku cukru a zalijte malým množstvím z uvedeného mléka. Mléko lehce ohřejte, aby bylo vlahé. Promíchejte a nechte vzejít kvásek.
3.Ve větší míse smíchejte mouku, sůl, máslo nebo olej a zbytek mléka. Když vzejde kvásek, přidejte ho do mísy a vypracujte hladké těsto. Nechte pod utěrkou vykynout. Bude to trvat asi třičtvrtě hodiny.
4.Nyní už je postup stejný. Těsto přendejte na vál a rozdělte ho na 14 dílů. Z každého dílku udělejte bochánek.
5.Dejte na sebe vždy dva bochánky a lehce zmáčkněte.
6.Nyní je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 35 minut kynout.
7.Troubu předehřejte na 180 - 190 °C. Vejce rozšlehejte s mlékem.
8.Když vám bochánky vyběhnou, pomašlujte je vajíčkem s mlékem a posypte sezamovými semínky.
9.Pečte 20 minut.Po upečení nechte na mřížce vychladnout.
10.Při podávání housky rozkrojte v půlce a naplňte dle své fantazie.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz