Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Domácí hranolky z trouby

DSC_0447.jpg
Ingredience
4 x 
brambory
slunečnicový olej
sůl

Postup

1.Brambory oloupejte a nakrájejte na hranolky. Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vhoďte hranolky. Vařte 4 minuty. 2.Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C. 3.Když jsou brambory povařené, slijte je a důkladně osušte papírovými utěrkami. Vložte do mísy a přilijte trochu oleje a osolte. Můžete použít i další koření. Vše promíchejte.
4.Větší plech s nízkým okrajem vymažte olejem a nasypte na něj hranolky. Pečte nejdříve 15 minut, poté hranolky promíchejte a pečte dalších 10 minut. 5.Nakonec nastavte troubu na funkci gril a 5 -10 minut pečte dozlatova. 6.Podávejte jako přílohu nebo samotné např. s domácím dresinkem ze zakysané smetany.
DSC_044793.jpg DSC_0451.jpg

Připravte si ještě