Čokoládové lívance

DSCN2902.jpg
Ingredience
2 x 
90 g hladké mouky
15 g kakaa
špetka soli
1 lžička kypřicího prášku
1 vejce
120 ml kefíru
1 lžička amaretta
25 g rozpuštěného másla
35 g krupicového cukru
40 g posekané hořké čokolády
1 lžička vanilkové pasty

Postup

1.Do mísy si prosijte mouku a kakao, přidejte kypřicí prášek a sůl a promíchejte. 2.V jiné míse prošlehejte vejce s cukrem, přidejte vanilku, amaretto, kefír a rozpuštěné máslo a prošlehejte. 3.Tekuté suroviny vlijte k suchým a pomocí metly spojte v jednotnou směs. Nakonec vmíchejte posekanou čokoládu.
4.Pánev nebo lívanečník si vymažte olejem a pomocí lžíce tvořte lívance a opékejte je z obou stran asi dvě minuty. Otáčejte je, jakmile se na povrchu vytvoří bublinky.  5.Podávejte s džemem, ovocem nebo polité javorovým sirupem.
DSCN2899.jpg DSCN2900.jpg DSCN2901.jpg DSCN2904.jpg

Připravte si ještě