Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Čokoládová srdíčka s pistáciemi

IMG_20181214_230332.jpg
Ingredience
70 x 

na těsto

200 g hladké mouky
180 g másla
80 g moučkového cukru
1 žloutek
1 sáček vanilkového cukru
15 g kakaa

na krém

125 g kvalitní hořké čokolády
75 ml smetany ke šlehání
25 g moučkového cukru
mandlový likér či rum na dochucení 

na ozdobení

70 g hořké čokolády
1 lžíce másla
dle potřeby trochu mléka
sekané pistácie

Postup

1.Změklé máslo rozetřete s moučkovým a vanilkovým cukrem na hladký krém. Přidejte žloutek a důkladně rozmíchejte. 2.Vmíchejte prosátou mouku s kakaem a zpracujte v hladké těsto. To dejte odležet do chladu asi na 30 minut.  3.Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát a formičkou vykrajujte srdíčka. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 9 minut. 4.Smetanu svařte s cukrem a ochuťte likérem. Sundejte z plotny, přidejte posekanou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Nechte vychladit a pak ještě dejte do chladničky alespoň na dvě hodiny.
5.Připravený krém natírejte na srdíčka a přiklopte druhým srdíčkem. Půlku vždy namočte do čokoládové polevy, kterou jste si rozmíchali nad vodní lázní. Každé srdíčko posypte sekanými nesolenými pistáciemi.
IMG_20181203_173227_1.jpg IMG_20181203_173237.jpg IMG_20181214_230354_1.jpg IMG_20181214_230343.jpg

Připravte si ještě