Čokoládová srdíčka s pistáciemi

Ingredience
70 x 
na těsto
200 g hladké mouky180 g másla
80 g moučkového cukru
1 žloutek
1 sáček vanilkového cukru
15 g kakaa
na krém
125 g kvalitní hořké čokolády75 ml smetany ke šlehání
25 g moučkového cukru
mandlový likér či rum na dochucení
na ozdobení
70 g hořké čokolády1 lžíce másla
dle potřeby trochu mléka
sekané pistácie
Postup
1.Změklé máslo rozetřete s moučkovým a vanilkovým cukrem na hladký krém. Přidejte žloutek a důkladně rozmíchejte.
2.Vmíchejte prosátou mouku s kakaem a zpracujte v hladké těsto. To dejte odležet do chladu asi na 30 minut.
3.Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát a formičkou vykrajujte srdíčka. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 9 minut.
4.Smetanu svařte s cukrem a ochuťte likérem. Sundejte z plotny, přidejte posekanou čokoládu a míchejte do rozpuštění. Nechte vychladit a pak ještě dejte do chladničky alespoň na dvě hodiny.
5.Připravený krém natírejte na srdíčka a přiklopte druhým srdíčkem. Půlku vždy namočte do čokoládové polevy, kterou jste si rozmíchali nad vodní lázní. Každé srdíčko posypte sekanými nesolenými pistáciemi.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz