Cibulačka s uzeným masem

20210407_115914.jpg
Ingredience
4 x 

na vývar

2 l vody
uzené maso s kostí
1 cibule
2 stroužky česneku
mrkev, celer, petržel
sůl
celý pepř
bobkový list
nové koření

na polévku

2 lžíce másla
4 velké cibule
sůl
1 dcl bílého vína
1 lžíce cukru krupice
čerstvý tymián
pepř

na dokončení

uzené maso z vývaru
jarní cibulka
strouhaný ementál nebo gouda
zelenina z vývaru

Postup

1.Nejprve si připravte vývar. Do hrnce dejte všechny ingredience a zalijte studenou vodou. Přikryté vařte zhruba hodinu a půl. 2.Když je vývar hotový nejprve si nakrájejte cibuli na klínky. Ve větším hrnci nechte rozpustit máslo, vsypte pokrájenou cibuli a osolte ji. Cibule tak rychleji změkne. 3.Asi po pěti minutách vaření přisypte cukr a dále restujte.
4.Když je cibule měkká a téměř hnědá, podlijte ji vínem. Nechte odpařit alkohol a přidejte čerstvý tymián. 5.Promíchejte a vlijte 1,5 l vývaru. Vařte zhruba 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete. 6.Na talíři dozdobte uzeným masem, které jste si obrali z kostí, jarní cibulkou a zastrouhejte sýrem.
20210407_114211.jpg 20210407_115506.jpg

Připravte si ještě