Cibulačka s uzeným masem

Ingredience
4 x 
na vývar
2 l vodyuzené maso s kostí
1 cibule
2 stroužky česneku
mrkev, celer, petržel
sůl
celý pepř
bobkový list
nové koření
na polévku
2 lžíce másla4 velké cibule
sůl
1 dcl bílého vína
1 lžíce cukru krupice
čerstvý tymián
pepř
na dokončení
uzené maso z vývarujarní cibulka
strouhaný ementál nebo gouda
zelenina z vývaru
Postup
1.Nejprve si připravte vývar. Do hrnce dejte všechny ingredience a zalijte studenou vodou. Přikryté vařte zhruba hodinu a půl.
2.Když je vývar hotový nejprve si nakrájejte cibuli na klínky. Ve větším hrnci nechte rozpustit máslo, vsypte pokrájenou cibuli a osolte ji. Cibule tak rychleji změkne.
3.Asi po pěti minutách vaření přisypte cukr a dále restujte.
4.Když je cibule měkká a téměř hnědá, podlijte ji vínem. Nechte odpařit alkohol a přidejte čerstvý tymián.
5.Promíchejte a vlijte 1,5 l vývaru. Vařte zhruba 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
6.Na talíři dozdobte uzeným masem, které jste si obrali z kostí, jarní cibulkou a zastrouhejte sýrem.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz