Blanšírovaný chřest na kváskovém chlebu se ztraceným vejcem

Vaříme zdravě Rychlá jídla
DSC_0969.jpg
Ingredience
2 x 
4 menší plátky kváskového chlebu (já použila domácí žitno-pšeničný)
8 stonků mladého chřestu
voda
4 vejce
125 g tučného tvarohu
jarní bylinky (pažitka, nať z jarní cibulky, tymián, oregano)
ředkvičky
sůl
pepř
lžíce octa

Postup

1.Nejprve si uvařte chřest. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Když začne vřít vhoďte do ní chřest zbavený dřevnatých konců (stonek chřestu ohněte a dřevnatý konec se sám odlomí).  2.Chřest vařte 3 minuty. Do větší mísy si nalijte co nejstudenější vodu s ledem. Když je chřest uvařený, přendejte ho do ledové vody. Zachová si tak křupavost a barvu. 3.Po chvíli chřest vyndejte a nechte ho v cedníku okapat. 4.Nyní si připravte ztracená vejce. V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody. Když začne vřít, vlijte do ní lžíci octa. 
5.Roztočte hladinu a po jednom vhoďte rozklepnutá vejce. Teplotu stáhněte, aby voda jen mírně probublávala. Vařte 2 minuty. 6.Poté pomocí cedníku vejce vyndejte a ihned ponořte do studené vody. Po chvíli vejce vyndejte a nechte také okapat. 7.Mezitím si posekejte bylinky a smíchejte s tvarohem, osolte a opepřete. 8.Kváskový chléb si nakrájejte na plátky a nasucho je opečte v topinkovači. Ředkvičky nakrájejte na plátky. 9.Na topinku nejprve natřete ochucený tvaroh, poté naskládejte chřest a plátky ředkviček. Navrch položte ztracené vejce, osolte a opepřete.
DSC_0963.jpg DSC_0964.jpg DSC_0966.jpg DSC_0971.jpg

Připravte si ještě