Blanšírovaný chřest na kváskovém chlebu se ztraceným vejcem



Ingredience
2 x 
4 menší plátky kváskového chlebu (já použila domácí žitno-pšeničný)
8 stonků mladého chřestu
voda
4 vejce
125 g tučného tvarohu
jarní bylinky (pažitka, nať z jarní cibulky, tymián, oregano)
ředkvičky
sůl
pepř
lžíce octa
8 stonků mladého chřestu
voda
4 vejce
125 g tučného tvarohu
jarní bylinky (pažitka, nať z jarní cibulky, tymián, oregano)
ředkvičky
sůl
pepř
lžíce octa
Postup
1.Nejprve si uvařte chřest. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Když začne vřít vhoďte do ní chřest zbavený dřevnatých konců (stonek chřestu ohněte a dřevnatý konec se sám odlomí).
2.Chřest vařte 3 minuty. Do větší mísy si nalijte co nejstudenější vodu s ledem. Když je chřest uvařený, přendejte ho do ledové vody. Zachová si tak křupavost a barvu.
3.Po chvíli chřest vyndejte a nechte ho v cedníku okapat.
4.Nyní si připravte ztracená vejce. V hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody. Když začne vřít, vlijte do ní lžíci octa.
5.Roztočte hladinu a po jednom vhoďte rozklepnutá vejce. Teplotu stáhněte, aby voda jen mírně probublávala. Vařte 2 minuty.
6.Poté pomocí cedníku vejce vyndejte a ihned ponořte do studené vody. Po chvíli vejce vyndejte a nechte také okapat.
7.Mezitím si posekejte bylinky a smíchejte s tvarohem, osolte a opepřete.
8.Kváskový chléb si nakrájejte na plátky a nasucho je opečte v topinkovači. Ředkvičky nakrájejte na plátky.
9.Na topinku nejprve natřete ochucený tvaroh, poté naskládejte chřest a plátky ředkviček. Navrch položte ztracené vejce, osolte a opepřete.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz