Banánovo-dýňový chlebíček s čokoládou

20241023_150143.jpg
Ingredience
 11x24 cm
2 vejce pokojové teploty
230 g polohrubé mouky
3 zralé banány
200 g dýňového pyré
40 ml oleje
70 g třtinového cukru + lžička na posypání
1,5 lžíce kakaa
1/2 lžičky vanilky
1 lžička kypřicího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžička skořice
špetka soli
50 g hořké čokolády
30 g bílé čokolády

Postup

1.Předehřejte si troubu na 170 °C. 2.Oloupejte si dva banány, dejte je do velké mísy a rozmačkejte je pomocí šťouchadla na brambory, přidejte dýňové pyré. To jsem si připravila dopředu z mramorové dýně a dýně hokkaido. Dýně jsem oloupala, vyndala semínka a nakrájela na větší kostky, položila na pečicí papír na plech a dala péct do trouby na 180 °C do změknutí. Po vychladnutí jsem vyrozmixovala na pyré. 3.Do mísy dále vyklepněte dvě vejce, přilijte olej a přisypte vanilku a cukr. Vše prošlehejte a připravte si další mísu, tam smíchejte mouku, jedlou sodu, kypřicí prášek, sůl a skořici. 4.Suché ingredience vsypte k tekuté směsi a společně promíchejte. 1/3 těsta si dejte zpět do mísy a přimíchejte kakao. Obě čokolády si posekejte nadrobnou a přimíchejte k oběma těstům.
5.Připravte si formu na chlebíček, vymažte ji máslem a vysypejte moukou nebo použijte olej ve spreji. Polovinu světlého těsta dejte do formy a rozmažte po celé ploše, poté stejně pokračujte s hnědým těstem a nakonec opět se světlým. Pomocí špejle můžete vytvořit krouživými pohyby mramorování. 6.Zbývající banán oloupejte a podélně jej prokrojte a položte na těsto, rovnoměrně posypte hnědým cukrem a dejte péct do trouby na 45 - 50 minut.
20241023_133113.jpg Screenshot_20241023_163103_Gallery.jpg 20241023_135103.jpg Screenshot_20241023_141059_Gallery.jpg Screenshot_20241023_140702_Gallery.jpg 20241023_144936.jpg 20241023_150428.jpg 20241023_144851.jpg

Připravte si ještě