Treska ve smetanové omáčce se zeleninou

Vaříme zdravě Rychlá jídla
IMG_20210929_124914.jpg
Ingredience
2 x 
350 g tmavé tresky
1 žlutá paprika
1/2 červené papriky
hrst cukrového hrášku
2 rajčata
100 ml smetany na vaření
150 ml zeleninového vývaru
sůl
pepř
mletý kmín
2 lžíce olivového oleje
lístky bazalky

Postup

1.Tresku vykostěte a pokrájejte na asi 7 stejně velkých kousků. Osolte, opepřete a okořeňte kmínem. Papriky nakrájejte na širší nudličky, rajčata nakrájejte na půlkolečka. 2.Rozpalte pánev, vlijte lžíci olivového oleje a vhoďte papriky, za občasného míchání restujte asi 3 minuty. Poté je rozhrňte do stran, nalijte dovnitř další lžíci oleje a vložte tresku. Krátce opečte - z každé strany asi minutu, přidejte rajčata a hrášek a zalijte zeleninovým vývarem. Přikryjte pokličkou a duste na mírném plameni asi 10 minut.
3.Poté sundejte pokličku, vyndejte tresku a rozpalte pánev na nejvyšší stupeň, tekutinu nechte zredukovat asi na 1/3, poté přilijte smetanu, posekanou bazalku a pár minut provařte. Tresku vraťte, prohřejte a můžete podávat. 4.Jako přílohu jsem zvolila polentu s parmazánem, ale hodí se i brambory či bramborová kaše. 
IMG_20210929_115629.jpg IMG_20210929_120722.jpg IMG_20210929_120958.jpg IMG_20210929_124923.jpg

Připravte si ještě