Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Rajská omáčka

DSC_0219.jpg
Ingredience
4 x 
750 g hovězího předního nebo zadního masa nebo jehněčí kýty
1,5 l vody
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
sůl
1 cibule
2 lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce hnědého cukru
skořice
pepř
2 rajské protlaky
1 konzerva loupaných rajčat

Postup

1.Hovězí nebo jehněčí maso vložte do horké vody, přidejte nové koření, bobkový list, celý pepř a osolte. Vařte 2 - 2,5 hodiny (nebo cca 30 minut v tlakovém hrnci), dokud se nebude maso rozpadat. 2.Poté si dejte do jiného hrnce máslo, nasypte nadrobno pokrájenou cibuli a lehce orestujte. Přidejte hnědý cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat. 3.Dále přisypte hladkou mouku a ještě chvíli restujte. Poté zalijte scezeným vývarem z masa a přiveďte k varu. Poté přidejte protlak a loupaná rajčata.
4.Ochuťte skořicí, pepřem, popř. ještě solí a cukrem. Nechte společně povařit. Poté promixujte ponorným mixérem.  5.Když se vám bude zdát omáčka ještě řídká, odeberte si stranou trochu omáčky, zašlehejte do ní metličkou ještě lžíci mouky a za stálého míchání vraťte zpět do hrnce.  6.Maso si nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou a těstovinami nebo houskovým knedlíkem.
DSC_0207.jpg DSC_0213.jpg DSC_0220.jpg DSC_0216.jpg

Připravte si ještě