Rajská omáčka

Ingredience
6 x 
750 g hovězího předního nebo zadního masa nebo jehněčí kýty
1,5 l vody
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
sůl
1 cibule
2 lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce hnědého cukru
skořice
pepř
2 rajské protlaky
1 konzerva loupaných rajčat
1,5 l vody
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
sůl
1 cibule
2 lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce hnědého cukru
skořice
pepř
2 rajské protlaky
1 konzerva loupaných rajčat
Postup
1.Hovězí nebo jehněčí maso vložte do horké vody, přidejte nové koření, bobkový list, celý pepř a osolte. Vařte 2 - 2,5 hodiny (nebo cca 30 minut v tlakovém hrnci), dokud se nebude maso rozpadat.
2.Poté si dejte do jiného hrnce máslo, nasypte nadrobno pokrájenou cibuli a lehce orestujte. Přidejte hnědý cukr a za stálého míchání nechte zkaramelizovat.
3.Dále přisypte hladkou mouku a ještě chvíli restujte. Poté zalijte scezeným vývarem z masa a přiveďte k varu. Poté přidejte protlak a loupaná rajčata.
4.Ochuťte skořicí, pepřem, popř. ještě solí a cukrem. Nechte společně povařit. Poté promixujte ponorným mixérem.
5.Když se vám bude zdát omáčka ještě řídká, odeberte si stranou trochu omáčky, zašlehejte do ní metličkou ještě lžíci mouky a za stálého míchání vraťte zpět do hrnce.
6.Maso si nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou a těstovinami nebo houskovým knedlíkem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz