Pistáciovo-pomerančové cukroví s čokoládovým krémem

20211213_153943.jpg
Ingredience
70 x 

na těsto

70 g špaldové mouky
110 g hladké mouky
75 g mletých loupaných mandlí
75 g mletých nesolených pistácií
80 g moučkového cukru
1 žloutek
150 g povoleného másla
kůra z 1 menšího pomeranče

na krém

175 ml smetany ke šlehání
35 g kakaa
30 g krupicového cukru
100 g hořké čokolády

na zdobení

120 g hořké čokolády
1,5 lžíce másla
15 g mletých nebo posekaných nesolených pistácií

Postup

1.Do velké mísy vsypte mouky a mleté ořechy, přidejte žloutek, změklé máslo a nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče. 2.Všechny suroviny zpracujte v hladké nelepivé těsto. To dejte do igelitu či fólie a dejte minimálně na 2 hodiny do ledničky. Nejlépe však přes noc. 3.Druhý den si připravte krém. Do rendlíku vlijte šlehačku, přidejte cukr a kakao a za stálého šlehání přiveďte k varu a vařte na nízký stupeň 1 minutu. Odstavte a vsypte posekanou čokoládu. Míchejte dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Krém nechte zchladnout a poté dejte na hodinu do ledničky ztuhnout. Poté vyšlehejte elektrickým šlehačem do konzistence pařížské šlehačky.
4.Předehřejte si troubu na 150 °C. 5.Těsto vyválejte na pomoučeném vále na výšku 2 - 3 mm. Vykrajujte tvary dle libosti. Moje roční dcera vybrala obdelníčky :). Pečte cca 10 minut do světle zlatavé barvy. Cukroví sundejte z plechu a nechte důkladně vychladnout. 6.Obdelníčky spojte krémem a připravte si polevu a mleté pistácie. 7.Čokoládu s máslem dejte do kovové či skleněné misky a vložte ji nad hrnec s vroucí vodou. Za občasného míchání nechte rozpustit. Každý kousek cukroví namočte do polevy a posypte pistáciemi.
20211212_093142.jpg 20211212_093759.jpg 20211212_152706.jpg 20211212_154251.jpg 20211212_155653.jpg 20211212_154802 (2).jpg 20211212_164713.jpg 20211213_151741.jpg

Připravte si ještě