Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Medové perníčky

Rychlá jídla
DSC_0144.jpg
Ingredience
50 x 

na těsto

140 g moučkového cukru
2 vejce
100 g másla
2 lžíce medu
2 lžičky perníkového koření
400 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
kakao

na polevu

2 bílky
280 g moučkového cukru
šťáva z půlky citrónu
gelové potravinářské barvy

Postup

1.V míse utřete moučkový cukr s máslem a dvěma vejci na hladkou kašičku. Můžete použít mixér. Poté přidejte dvě lžíce medu a perníkové koření. Krátce prošlehejte a přisypte mouku se sodou. 2.Pokud chcete mít perníčky tmavší, můžete přidat trochu kakaa (já jsem nepoužívala). Vše vypracujte v hladké těsto. 3.Těsto vložte do igelitu nebo potravinové fólie a nechte alespoň 30 minut ztuhnout v lednici.  4.Po ztuhnutí vyválejte na širší plát a vykrajujte libovolné tvary. Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.
5.Vykrájené perníčky pečte v troubě asi 7 - 8 minut. 6.Po vychladnutí libovolně zdobte bílkovou polevou, kterou uděláte následovně. Do mísy dejte dva bílky. Poté přes síto přidejte moučkový cukr a citronovou šťávu. 7.Mixérem promixujte, až bude poleva lesklá a hladká. Polevu můžete přibarvit gelovými potravinovými barvami. Zdobte zdobícím pytlíkem.
DSC_0149.jpg DSC_0152.jpg

Připravte si ještě