Medové perníčky


Ingredience
50 x 
na těsto
140 g moučkového cukru2 vejce
100 g másla
2 lžíce medu
2 lžičky perníkového koření
400 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
kakao
na polevu
2 bílky280 g moučkového cukru
šťáva z půlky citrónu
gelové potravinářské barvy
Postup
1.V míse utřete moučkový cukr s máslem a dvěma vejci na hladkou kašičku. Můžete použít mixér. Poté přidejte dvě lžíce medu a perníkové koření. Krátce prošlehejte a přisypte mouku se sodou.
2.Pokud chcete mít perníčky tmavší, můžete přidat trochu kakaa (já jsem nepoužívala). Vše vypracujte v hladké těsto.
3.Těsto vložte do igelitu nebo potravinové fólie a nechte alespoň 30 minut ztuhnout v lednici.
4.Po ztuhnutí vyválejte na širší plát a vykrajujte libovolné tvary. Troubu předehřejte na 180 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.
5.Vykrájené perníčky pečte v troubě asi 7 - 8 minut.
6.Po vychladnutí libovolně zdobte bílkovou polevou, kterou uděláte následovně. Do mísy dejte dva bílky. Poté přes síto přidejte moučkový cukr a citronovou šťávu.
7.Mixérem promixujte, až bude poleva lesklá a hladká. Polevu můžete přibarvit gelovými potravinovými barvami. Zdobte zdobícím pytlíkem.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz