Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Kynuté knedlíky s ovocem

DSC_0610.jpg
Ingredience
4 x 

na těsto

250 ml mléka (z toho 100 ml ohřát)
2 lžíce rozpuštěného másla
1/2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 vejce
500 g polohrubé mouky
21 g čerstvého droždí

na dokončení

ovoce čerstvé nebo kompotované (jahody, meruňky, broskve, švestky...)
cukr
skořice
rozpuštěné máslo

Postup

1.Do velké mísy nasypte mouku. Vytvořte důlek do kterého nalijte 100 ml vlažného mléka. Do mléka rozdrobte kvasnice a přisypte trochu mouky, aby vzniklo těstíčko. 2.Nechte pod utěrkou vzejít. Když kašička z kvasnic nabyde, přidejte do mísy ostatní ingredience a pomocí vařečky vypracujte hladké těsto. Nechte pod utěrkou, na teplém místě, asi 30 minut kynout. 3.Když je těsto vykynuté vyjměte ho na vál. Stěrkou odkrajujte kousky (z tohoto množství mně vzniklo 16 knedlíků). 4.Každý kousek prsty lehce roztáhněte a doprostřed dejte kousek ovoce (čerstvé nebo kompotované), posypte trochou cukru a skořice a pěvně zabalte, aby vznikl knedlík a nevytekla při vaření náplň.
5.Naplněné knedlíky nechte pod utěrkou 15 minut kynout. Mezitím si v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. 6.Knedlíky vkládejte do vroucí vody a vařte 8 minut, v polovině vaření otočte. Po vytáhnutí z vody ihned několikrát propíchněte, aby se knedlíky nesrazily.  7.Podávejte posypané cukrem, skořicí nebo kakaem a polité rozpušt
DSC_0143.jpg DSC_0145.jpg DSC_0148.jpg DSC_0149.jpg DSC_0608.jpg DSC_0606.jpg

Připravte si ještě