Kynuté knedlíky s ovocem

Ingredience
4 x 
na těsto
250 ml mléka (z toho 100 ml ohřát)2 lžíce rozpuštěného másla
1/2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 vejce
500 g polohrubé mouky
21 g čerstvého droždí
na dokončení
ovoce čerstvé nebo kompotované (jahody, meruňky, broskve, švestky...)cukr
skořice
rozpuštěné máslo
Postup
1.Do velké mísy nasypte mouku. Vytvořte důlek do kterého nalijte 100 ml vlažného mléka. Do mléka rozdrobte kvasnice a přisypte trochu mouky, aby vzniklo těstíčko.
2.Nechte pod utěrkou vzejít. Když kašička z kvasnic nabyde, přidejte do mísy ostatní ingredience a pomocí vařečky vypracujte hladké těsto. Nechte pod utěrkou, na teplém místě, asi 30 minut kynout.
3.Když je těsto vykynuté vyjměte ho na vál. Stěrkou odkrajujte kousky (z tohoto množství mně vzniklo 16 knedlíků).
4.Každý kousek prsty lehce roztáhněte a doprostřed dejte kousek ovoce (čerstvé nebo kompotované), posypte trochou cukru a skořice a pěvně zabalte, aby vznikl knedlík a nevytekla při vaření náplň.
5.Naplněné knedlíky nechte pod utěrkou 15 minut kynout. Mezitím si v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
6.Knedlíky vkládejte do vroucí vody a vařte 8 minut, v polovině vaření otočte. Po vytáhnutí z vody ihned několikrát propíchněte, aby se knedlíky nesrazily.
7.Podávejte posypané cukrem, skořicí nebo kakaem a polité rozpušt






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz