Kynuté knedlíky s ovocem-recept pro pekárny

Ingredience
4 x 
na těsto
250 ml mléka2 lžíce rozpuštěného másla
1/2 lžičky soli
1 lžička cukru
2 vejce
500 g polohrubé mouky
21 g čerstvého droždí
na dokončení
ovoce čerstvé nebo kompotované (jahody, meruňky, broskve, švestky...)cukr
skořice
rozpuštěné máslo
Postup
1.Všechny ingredience na těsto vložte do domácí pékárny v uvedeném pořadí a zapněte na program těsto. Je možné, že bude potřeba přisypat trochu mouky, aby se těsto příliš nelepilo na stěny nádoby.
2.Když je těsto vykynuté vyjměte ho na vál. Stěrkou odkrajujte kousky (z tohoto množství mně vzniklo 16 knedlíků).
3.Každý kousek prsty lehce roztáhněte a doprostřed dejte kousek ovoce (čerstvé nebo kompotované), posypte trochou cukru a skořice a pěvně zabalte, aby vznikl knedlík a nevytekla při vaření náplň.
4.Naplněné knedlíky nechte pod utěrkou 15 minut kynout. Mezitím si v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
5.Knedlíky vkládejte do vroucí vody a vařte 8 minut, v polovině vaření otočte. Po vytáhnutí z vody ihned několikrát propíchněte, aby se knedlíky nesrazily.
6.Podávejte posypané cukrem, skořicí nebo kakaem a polité rozpuštěným máslem.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz