Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Krém z máslové dýně

Vaříme zdravě Rychlá jídla
IMG_20191122_124046.jpg
Ingredience
4 x 
1 máslová dýně
lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
půl litru zeleninového vývaru
sůl
pepř
půl lžičky mletého zázvoru
půl lžičky kurkumy
100 ml smetany ke šlehání
zakysaná smetana
mleté chilli

Postup

1.Nejprve si dýni omyjte, oloupejte a zbavte jadérek. Nakrájejte si ji na kostky. 2.Cibuli nakrájejte na jemno.  3.Rozpalte hrnec a přilijte do něj olivový olej a poté cibuli. Nechte ji zesklovatět a můžete přisypat dýni a jeden celý oloupaný stroužek česneku. 4.Společně chvíli restujte. Poté přilijte vývar, ochuťte solí, pepřem, mletým zázvorem a kurkumou. 5.Když začne polévka vřít, snižte teplotu a přikryté společně vařte, dokud nebude dýně měkká. Bude to trvat asi 15 minut.
6.Nyní rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Za stálého míchání přilijte smetanu a případně ještě dochuťte solí a pepřem.  7.Na talíři podávejte se zakysanou smetanou, mletým pepřem a mletou chilli papričkou.
IMG_20191122_121457.jpg IMG_20191122_123110.jpg

Připravte si ještě