Krém z máslové dýně



Ingredience
4 x 
1 máslová dýně
lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
půl litru zeleninového vývaru
sůl
pepř
půl lžičky mletého zázvoru
půl lžičky kurkumy
100 ml smetany ke šlehání
zakysaná smetana
mleté chilli
lžíce olivového oleje
1 cibule
1 stroužek česneku
půl litru zeleninového vývaru
sůl
pepř
půl lžičky mletého zázvoru
půl lžičky kurkumy
100 ml smetany ke šlehání
zakysaná smetana
mleté chilli
Postup
1.Nejprve si dýni omyjte, oloupejte a zbavte jadérek. Nakrájejte si ji na kostky.
2.Cibuli nakrájejte na jemno.
3.Rozpalte hrnec a přilijte do něj olivový olej a poté cibuli. Nechte ji zesklovatět a můžete přisypat dýni a jeden celý oloupaný stroužek česneku.
4.Společně chvíli restujte. Poté přilijte vývar, ochuťte solí, pepřem, mletým zázvorem a kurkumou.
5.Když začne polévka vřít, snižte teplotu a přikryté společně vařte, dokud nebude dýně měkká. Bude to trvat asi 15 minut.
6.Nyní rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Za stálého míchání přilijte smetanu a případně ještě dochuťte solí a pepřem.
7.Na talíři podávejte se zakysanou smetanou, mletým pepřem a mletou chilli papričkou.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz