Gulášovka

Ingredience
4 x 
1 lžíce oleje
1 cibule
10 dkg slaniny
350 dkg hovězího nebo vepřového mletého masa
1 konzerva loupaných rajčat
4 brambory
1 l masového vývaru nebo vody
sůl
drcený kmín
sladká paprika
pálivá paprika
pepř
majoránka
petrželka
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
10 dkg slaniny
350 dkg hovězího nebo vepřového mletého masa
1 konzerva loupaných rajčat
4 brambory
1 l masového vývaru nebo vody
sůl
drcený kmín
sladká paprika
pálivá paprika
pepř
majoránka
petrželka
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
Postup
1.V hrnci nechte rozpálit lžíci oleje a přisypte nadrobno pokrájenou cibuli, nechce zezlátnout a přidejte slaninu na kostičky. Když je cibule i slanina dostatečně opečená, přidejte mleté maso a restujte.
2.Okořeňte sladkou a pálivou paprikou, drceným kmínem, solí a pepřem. Poté přidejte do hrnce konzervu loupaných rajčat a zalijte masovým vývarem či vodou.
3.Nyní si loupejte brambory a nastrouhejte je na slabé plátky na struhadle (otvor na krájení plátků) a přidejte je do polévky.
4.Když jsou brambory měkké, můžete si připravit jíšku z másla a hladké mouky a přidat ji do polévky. Polévku promíchejte a dostatečně provařte. Nakonec dochuťte majoránkou popř. ještě solí a pepřem a přidejte posekanou petrželku.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz