Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Gulášovka

DSCN0325.jpg
Ingredience
4 x 
1 lžíce oleje
1 cibule
10 dkg slaniny
350 dkg hovězího nebo vepřového mletého masa
1 konzerva loupaných rajčat
4 brambory
1 l masového vývaru nebo vody
sůl
drcený kmín
sladká paprika
pálivá paprika
pepř
majoránka
petrželka
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky

Postup

1.V hrnci nechte rozpálit lžíci oleje a přisypte nadrobno pokrájenou cibuli, nechce zezlátnout a přidejte slaninu na kostičky. Když je cibule i slanina dostatečně opečená, přidejte mleté maso a restujte. 2.Okořeňte sladkou a pálivou paprikou, drceným kmínem, solí a pepřem. Poté přidejte do hrnce konzervu loupaných rajčat a zalijte masovým vývarem či vodou.
3.Nyní si loupejte brambory a nastrouhejte je na slabé plátky na struhadle (otvor na krájení plátků) a přidejte je do polévky. 4.Když jsou brambory měkké, můžete si připravit jíšku z másla a hladké mouky a přidat ji do polévky. Polévku promíchejte a nakonec dochuťte majoránkou popř. ještě solí a pepřem a přidejte posekanou petrželku. 
20140909_123413.jpg DSCN0326.jpg

Připravte si ještě