Čínské knedlíčky s vepřovým masem

Mezinárodní kuchyně
DSC_0934.jpg
Ingredience
12 x 

na těsto

200 g hladké mouky
1/2 lžičky sušeného droždí
100 ml vody

na náplň

300 g mletého vepřového masa
1 jarní cibulka
pár listů ledového salátu nebo čínského zelí
3 větší žampiony
2 větší stroužky česneku
kousek zázvoru
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička soli
1 lžička cukru krupice

na dokončení

2 lžíce slunečnicového nebo sezamového oleje
půl hrnku vody
1 lžíce kukuřičného škrobu
jarní cibulka a sezam na posypání

Postup

1.Nejprve si připravte těsto. Smíchejte mouku se sušeným droždím a vodou a hnětením nebo v robotu hnětacím hákem vytvořte hladké těsto. 2.Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě 45 minut kynout. Těsto nakyne jen lehce. 3.Mezitím, co těsto kyne, si připravte náplň. Ledový salát nebo čínské zelí, žampiony a jarní cibulku posekejte nadrobno. Kousek zelené části jarní cibulky si nechte na posypání. 4.Zázvor oloupejte a nastrouhejte, česnek prolisujte. 5.Do mísy dejte mleté maso, žampiony, jarní cibulku, zázvor a česnek. Zalijte sojovou omáčkou a ochuťte solí a cukrem. Vše společně rukou důkladně promíchejte. 6.Po 45 minutách kynutí těsto rozdělte na 12 stejných dílů. Každý dílek rozválejte válečkem do tenka, do tvaru kruhu.
7.Můžete lehce podsypat moukou, kdyby se vám těsto lepilo.  8.Doprostřed každé placičky dejte lžíci náplně a zabalte do tvaru knedlíčku, postupně zabalujte dokola směrem doprostřed a uprostřed lehce zmáčkněte, aby se vám knedlíček uzavřel. 9.V pánvi rozehřejte olej a vložte do pánve knedlíčky. Nechte chvíli opékat. Mezitím si v hrnku smíchejte vodu se škrobem.  10.Ke knedlíčkum nalijte vodu se škrobem, zhruba do výšky 1 cm a přikryjte poklicí. Snižte na střední plamen tak, aby se knedlíčky stále opékaly.  11.Vařte přikryté 5 minut. Knedlíčky by měly být ze spodu opečené. Podávejte posypané nasekanou jarní cibulkou a sezamem.
DSC_0923.jpg DSC_0926.jpg DSC_0924.jpg DSC_0927.jpg DSC_0928.jpg DSC_0936.jpg

Připravte si ještě