Caesar salát s kuřecím masem

Vaříme zdravě
DSC_0368.jpg
Ingredience
2 x 
1 hlávka římského salátu
sůl
pepř
1 kuřecí prso
půl lžíce olivového oleje
parmazán

na zálivku

1 žloutek
1 filátko ančovičky
šťáva z půlky citrónu
1 lžička dijonské hořčice
70 ml olivového oleje
trochu jemně strouhaného parmazánu

na krutony

2 plátky toustového chleba
půl lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
sůl

Postup

1.Nejdříve si připravte dresink. Ančovičku dejte do mixovací nádoby a rozmačkejte vidličkou. Poté přidejte zbývající ingredience, důkladně vše rozmixujte dohladka a dejte stranou. 2.Nyní si připravte krutony. Plátky toustového chleba nakrájejte na kostičky. Oloupejte si jeden stroužek česneku a nožem ho rozmáčkněte.  3.Rozpalte pánev a vlijte do ni olivový olej. Pridejte stroužek česneku a na středním plameni ho nechte restovat v oleji. Otáčejte s ním a jakmile začne zlátnout, vyndejte ho. 4.Nyní vložte do pánve kostičky toustového chleba. Přidejte na teplotě a nechte je za občasného promíchání opéct dozlatova.
5.Krutony si odložte stranou, pánev vytřete papírovou utěrkou. 6.Nyní si připravte kuřecí maso. Prso si nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete. 7.Pánev nechte rozpálit a vlijte do ní olivový olej a poté pokrájené maso. Restujte za občasného míchání až bude maso hotové. 8.Římský salát omyjte a pokrájejte nebo natrhejte na kousky. Ve větší míse smíchejte se zálivkou. Salát nandejte do misek či na talíře, přidejte kuřecí maso, krutony a hoblinky parmazánu. Dochuťte čerstvě namletým pepřem.
DSC_0362.jpg DSC_0372.jpg

Připravte si ještě