Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Caesar salát s kuřecím masem

Vaříme zdravě
DSC_0368.jpg
Ingredience
2 x 
1 hlávka římského salátu
sůl
pepř
1 kuřecí prso
půl lžíce olivového oleje
parmazán

na zálivku

1 žloutek
1 filátko ančovičky
šťáva z půlky citrónu
1 lžička dijonské hořčice
70 ml olivového oleje
trochu jemně strouhaného parmazánu

na krutony

2 plátky toustového chleba
půl lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
sůl

Postup

1.Nejdříve si připravte krutony. Plátky toustového chleba nakrájejte na kostičky. Oloupejte si jeden stroužek česneku a nožem ho rozmáčkněte.  2.Rozpalte pánev a vlijte do ni olivový olej. Pridejte stroužek česneku a na středním plameni ho nechte restovat v oleji. Otáčejte s ním a jakmile začne zlátnout, vyndejte ho. 3.Nyní vložte do pánve kostičky toustového chleba. Přidejte na teplotě a nechte je za občasného promíchání opéct dozlatova. 4.Krutony si odložte stranou, pánev vytřete papírovou utěrkou.
5.Nyní si připravte kuřecí maso. Prso si nakrájejte na nudličky, osolte a opepřete. 6.Pánev nechte rozpálit a vlijte do ní olivový olej a poté pokrájené maso. Restujte za občasného míchání až bude maso hotové. 7.Římský salát omyjte a pokrájejte nebo natrhejte na kousky. Ve větší míse smíchejte se zálivkou. Salát nandejte do misek či na talíře, přidejte kuřecí maso, krutony a hoblinky parmazánu. Dochuťte čerstvě namletým pepřem.
DSC_0362.jpg DSC_0372.jpg

Připravte si ještě