Bramborové šišky

IMG_20200518_131946.jpg
Ingredience
6 x 
500 g uvařených oloupaných brambor
sůl
1 vejce
200 g hrubé mouky

Postup

1.Vychladlé brambory prolisujte v lisu na brambory, přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a zpracujte v hladké těsto. 2.Přendejte na vál, vyválejte hada a nakrájejte ho na stejně velké dílky. 3.Z každého dílku vytvarujte šišku. 4.Šišky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 7 minut.
5.Můžete podávat na sladko s rozpuštěným máslem, moučkovým cukrem a mletým mákem, nebo jako přílohu k masu. 6.Šišek je z tohoto množství 50 - 60 (záleží, jak velké budete dělat).
IMG_20200603_124344.jpg IMG_20200518_130356.jpg IMG_20200603_125759.jpg IMG_20200518_131243.jpg IMG_20200603_131035.jpg IMG_20200603_133003.jpg

Připravte si ještě