Bramborové šišky

Ingredience
6 x 
500 g uvařených oloupaných brambor
sůl
1 vejce
200 g hrubé mouky
sůl
1 vejce
200 g hrubé mouky
Postup
1.Vychladlé brambory prolisujte v lisu na brambory, přidejte vejce, sůl a hrubou mouku a zpracujte v hladké těsto.
2.Přendejte na vál, vyválejte hada a nakrájejte ho na stejně velké dílky.
3.Z každého dílku vytvarujte šišku.
4.Šišky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 7 minut.
5.Můžete podávat na sladko s rozpuštěným máslem, moučkovým cukrem a mletým mákem, nebo jako přílohu k masu.
6.Šišek je z tohoto množství 50 - 60 (záleží, jak velké budete dělat).






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz