Jelení medailonky s brusinkovou omáčkou

Rychlá jídla
IMG_20200601_145738.jpg
Ingredience
2 x 
400 g jeleních medailonků (hřbet bez kosti)
sůl
pepř
6 kuliček jalovce
2 lžíce brusinkové zavařeniny
100 ml portského vína
50 ml zeleninového vývaru
olivový olej
1 lžíce hnědého cukru
kousek cibule
3 snítky tymiánu
1 lžička másla
8 tmavých žampionů

Postup

1.Jelení medailonky osušte papírovou utěrkou a z obou stran opepřete a posypte drceným jalovcem - použila jsem hmoždíř a potřete olivovým olejem. Nechte odpočívat asi 30 minut. Potom medailonky osolte. 2.Cibuli si posekejte najemno, tymián oberte ze stonků.  3.Rozpalte si pánev a orestujte medailonky z každé strany cca 3 minuty dozlatova. Vyndejte a uchovejte teplé. 4.Mezitím si rozpalte menší pánev, přidejte olivový olej a pokrájené žampiony. Osolte, opepřete a orestujte dozlatova. 5.Do pánve přidejte trochu oleje, přisypte cibuli a tymián a restujte dozlatova. Přilijte portské víno, nechte provařit a částečně zredukovat. Přidejte brusinky a přilijte vývar. Dle chuti můžete osladit - záleží, jak sladkou máte zavařeninu.
6.Vraťte zpět maso, přikryjte pokličkou a nechte pod pokličkou na nižší teplotu krátce povařit asi 5 minut. 7.Odstavte a přidejte kousek másla. 8.Podávejte s restovanými žampiony a domácími bramborovými kroketami.
 
IMG_20200601_134423.jpg IMG_20200601_143741.jpg IMG_20200601_144044.jpg IMG_20200601_145324.jpg IMG_20200601_145734.jpg