Jelení medailonky s brusinkovou omáčkou
Ingredience
2 x
400 g jeleních medailonků (hřbet bez kosti)
sůl
pepř
6 kuliček jalovce
2 lžíce brusinkové zavařeniny
100 ml portského vína
50 ml zeleninového vývaru
olivový olej
1 lžíce hnědého cukru
kousek cibule
3 snítky tymiánu
1 lžička másla
8 tmavých žampionů
sůl
pepř
6 kuliček jalovce
2 lžíce brusinkové zavařeniny
100 ml portského vína
50 ml zeleninového vývaru
olivový olej
1 lžíce hnědého cukru
kousek cibule
3 snítky tymiánu
1 lžička másla
8 tmavých žampionů
Postup
1.Jelení medailonky osušte papírovou utěrkou a z obou stran opepřete a posypte drceným jalovcem - použila jsem hmoždíř a potřete olivovým olejem. Nechte odpočívat asi 30 minut. Potom medailonky osolte.
2.Cibuli si posekejte najemno, tymián oberte ze stonků.
3.Rozpalte si pánev a orestujte medailonky z každé strany cca 3 minuty dozlatova. Vyndejte a uchovejte teplé.
4.Mezitím si rozpalte menší pánev, přidejte olivový olej a pokrájené žampiony. Osolte, opepřete a orestujte dozlatova.
5.Do pánve přidejte trochu oleje, přisypte cibuli a tymián a restujte dozlatova. Přilijte portské víno, nechte provařit a částečně zredukovat. Přidejte brusinky a přilijte vývar. Dle chuti můžete osladit - záleží, jak sladkou máte zavařeninu.
6.Vraťte zpět maso, přikryjte pokličkou a nechte pod pokličkou na nižší teplotu krátce povařit asi 5 minut.
7.Odstavte a přidejte kousek másla.
8.Podávejte s restovanými žampiony a domácími bramborovými kroketami.
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz