Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Smažené kapří mlíčí

Rychlá jídla
DSC_0483.jpg
Ingredience
4 x 
400 g kapřího mlíčí
1,5 l vody
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce bílého vína
1 lžička soli

na trojobal

vejce
trocha mléka
hladká mouka
strouhanka
 
olej a sádlo na smažení

Postup

1.V hrnci přiveďte k varu vodu společně s citrónovou šťávou a bílým vínem. Do vroucí vody vložte omyté mlíčí, zbavené tuku a blan, a vařte 3 minuty. Povařením v kyselé vodě mlíčí ztuhne a půjde lépe obalovat.  2.Povařené mlíčí vyndejte a nechte v cedníku okapat a vychladnout. Poté obalujte klasicky v trojobalu (mouka, rozšlehané vajíčko s trochou mléka, strouhanka). Smažte na oleji s 1 PL sádla, dozlatova.
3.Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, bramborovým salátem nebo s pečivem. 
DSC_0480.jpg DSC_0482.jpg

Připravte si ještě