Smažené kapří mlíčí


Ingredience
4 x 
400 g kapřího mlíčí
1,5 l vody
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce bílého vína
1 lžička soli
trocha mléka
hladká mouka
strouhanka
olej a sádlo na smažení
1,5 l vody
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce bílého vína
1 lžička soli
na trojobal
vejcetrocha mléka
hladká mouka
strouhanka
olej a sádlo na smažení
Postup
1.V hrnci přiveďte k varu vodu společně s citrónovou šťávou a bílým vínem. Do vroucí vody vložte omyté mlíčí, zbavené tuku a blan, a vařte 3 minuty. Povařením v kyselé vodě mlíčí ztuhne a půjde lépe obalovat.
2.Povařené mlíčí vyndejte a nechte v cedníku okapat a vychladnout. Poté obalujte klasicky v trojobalu (mouka, rozšlehané vajíčko s trochou mléka, strouhanka). Smažte na oleji s 1 PL sádla, dozlatova.
3.Podáváme s bramborem, bramborovou kaší, bramborovým salátem nebo s pečivem.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz