Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Pomerančový koláč

DSCN3508.jpg
Ingredience
 Ø 23 cm

Na těsto

360 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
230 g másla
1 vejce

Na náplň

5 vajec
330 g cukru krupice
300 ml smetany ke šlehání
2 lžíce pomerančové kůry
125 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy

Postup

1.V míse smíchejte mouku a krupicový cukr. Přidejte vejce a na kostky pokrájené máslo. Vypracujte prsty drobenku a z té pak vytvořte těsto. Zabalte do potravinové fólie a vložte na 1 hodinu do ledničky. 2.Když je těsto vychlazené, rozválejte ho na pomoučeném vále. Koláčovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto přeneste do formy a vyložte ho i do stran. Přebytečné těsto odřízněte. Dejte do ledničky na 15 minut.  3.Troubu rozehřejte na 200 °C. Těsto vyndejte z ledničky, zakryjte ho kruhem pečicího papíru a zasypte sušenými fazolemi (aby se nenafouklo při pečení). Pečte 10 minut.
4.Mezitím si vytvořte náplň. V míse vyšlehejte smetanu s vejci, cukrem, pomerančovou šťávou a kůrou na hladkou směs.  5.Předpečené těsto vyndejte z trouby odstraňte papír a fazole a nalijte připravenou náplň. Troubu snižte na 180 °C a pečte 35 minut. Náplň musí být ztuhlá. 6.Upečený koláč nechte nejlépe přes noc vychladit a podávejte.
DSCN3510.jpg DSCN3512.jpg

Připravte si ještě