Domácí šunková pizza


Ingredience
3 x 
na těsto
500 g hladké mouky1 lžíce olivového oleje
42 g kvasnic
1 lžička soli
250 ml studené vody
na rajčatové sugo
500 ml rajčatové passaty1 lžíce rajského protlaku
cukr
sůl
čerstvá nebo sušená bazalka
sušené nebo čerstvé oregáno
1 stroužek česneku
na dokončení
30 dkg šunky1 červená cibule nakrájená na půlkolečka
3 mozzarelly
30 dkg nahrubo nastrouhané goudy nebo ementálu
olivový olej na vytření plechů
Postup
1.Ingredience na těsto smíchejte a nechte ho pod utěrkou na teplém místě vykynout, asi 45 minut. Můžete použít domácí pekárnu a použít program těsto.
2.Mezitím si připravte sugo. V hrnci smíchejte passatu a protlak a ochuťte cukrem, solí, bazalkou a oreganem. Přidejte prolisovaný česnek. Společně krátce svařte.
3.Na pečení jsem použila tři kulaté plechy na pizzu o průměru 29 cm. Plechy vymažte olivovým olejem a slabě rozválené těsto na ně rozprostřete.
4.Potřete sugem, naskládejte šunku, mozzarellu pokrájenou na plátky, pokrájenou červenou cibuli a nastrouhaný sýr.
5.Pečte v troubě na 220 °C cca 10 minut. Zkontrolujte, zda je pizza zespoda upečená do růžova.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz