Domácí šunková pizza

Mezinárodní kuchyně
DSC_0787.jpg
Ingredience
3 x 

na těsto

500 g hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
42 g kvasnic
1 lžička soli
250 ml studené vody

na rajčatové sugo

500 ml rajčatové passaty
1 lžíce rajského protlaku
cukr
sůl
čerstvá nebo sušená bazalka
sušené nebo čerstvé oregáno
1 stroužek česneku

na dokončení

30 dkg šunky
1 červená cibule nakrájená na půlkolečka
3 mozzarelly
30 dkg nahrubo nastrouhané goudy nebo ementálu
olivový olej na vytření plechů

Postup

1.Ingredience na těsto smíchejte a nechte ho pod utěrkou na teplém místě vykynout, asi 45 minut. Můžete použít domácí pekárnu a použít program těsto. 2.Mezitím si připravte sugo. V hrnci smíchejte passatu a protlak a ochuťte cukrem, solí, bazalkou a oreganem. Přidejte prolisovaný česnek. Společně krátce svařte. 3.Na pečení jsem použila tři kulaté plechy na pizzu o průměru 29 cm. Plechy vymažte olivovým olejem a slabě rozválené těsto na ně rozprostřete.
4.Potřete sugem, naskládejte šunku, mozzarellu pokrájenou na plátky, pokrájenou červenou cibuli a nastrouhaný sýr. 5.Pečte v troubě na 220 °C cca 10 minut. Zkontrolujte, zda je pizza zespoda upečená do růžova.  
DSC_0720.jpg DSC_0789.jpg

Připravte si ještě