Velikonoční nádivka s kopřivami

20230408_121834.jpg
Ingredience
 11x24 cm
6 rohlíků
300 g uzeného masa
5 vajec
60 g másla + na vymazání formy
hrst listové petržele
50 g kopřiv
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
strouhanka na vysypání formy

Postup

1.Troubu si předehřejte na 180 °C. Rohlíky nakrájejte na kostky a dejte je do trouby asi na 15 minut, v polovině pečení promíchejte. 2.Rohlíky vyndejte z trouby a nechte prochladnout. 3.Kopřivy dejte do cedníku a propláchněte nejprve studenou vodou a poté spařte dostatečným množstvím vařicí vody. Vodu nechte okapat a poté kopřivy posekejte nadrobno. 4.Oddělte si žloutky od bílků, bílky dejte do velké mísy se špetkou soli a vyšlehejte dotuha. K žloutkům vlijte smetanu, osolte, opepřete a nastrouhejte trochu muškátového oříšku. Promíchejte.
5.Rozehřejte máslo a vlijte ho na rohlíky, promíchejte a poté vlijte i smetanovou směs a též promíchejte. 6.Uzené maso nakrájejte na kostky a společně s posekanou petrželkou a kopřivami smíchejte s nádivkou. 7.Nakonec opatrně vmíchejte i sníh z bílků. 8.Formu na chlebíček či jinou zapékací formu vymažte máslem a vysypte strouhankou a naplňte ji nádivkou. Pečte cca 45 minut dozlatova.
20230408_110851.jpg 20230408_112700.jpg 20230408_112638.jpg 20230408_113848.jpg 20230408_114029.jpg 20230408_114134.jpg 20230408_132856.jpg 20230408_132909.jpg

Připravte si ještě