Veganský malinový dort




Ingredience

na korpus
120 g mandlové mouky130 g měkkých datlí
1 lžíce kakaa
2 lžičky kokosového oleje
špetka soli
na náplň
100 g malin2 lžičky javorového sirupu
1 lžička citrónové šťávy
200 g kešu ořechů
200 ml tuhé části kokosového mléka (vychlazeného)
3 lžíce kokosového oleje
4 lžíce javorového sirupu
1/2 lžičky mleté vanilky
šťáva z 1/2 citrónu
na želé
250 g malin2 lžíce javorového sirupu
100 ml vody
1 sáček agaru (4 g)
1 lžička citrónové šťávy
čerstvé ovoce
meduňka nebo máta
Postup
1.Nejprve si namočte kešu ořechy alespoň na 4 hodiny.
2.V mezičase si připravte malinový rozvar. Maliny (mohou být mražené) dejte do rendlíku a povařte je asi 3 minuty společně s citrónovou šťávou a javorovým sirupem. Propasírujte přes sítko, abyste se zbavili zrníček a nechte zcela vychladnout.
3.Dále si můžete připravit korpus. Do food processoru dejte datle, mandlovou mouku, kakao, sůl a kokosový olej. Rozmixujte v lepivou hmotu.
4.Dno formy na dort s vyndávacím dnem si vyložte kolečkem z pečicího papíru, boky můžete lehce potřít kokosovým olejem.
5.Hmotu natlačte do formy a dejte do lednice.
6.Zcezené kešu oříšky vsypte do food processoru, přidejte tuhou část z kokosového mléka z plechovky, javorový sirup, kokosový olej, 1/2 lžičky mleté vanilky, šťávu z citrónu a malinový rozvar a vymixujte do hladkého krému.
7.Krém vlijte na vychlazený korpus, uhlaďte a dejte na hodinu do mrazáku.
8.Nakonec si připravte malinové želé. Do menšího hrnce vsypte maliny (já přidala ještě trochu muchovníku, ale nemusí být) a povařte do změknutí, poté propasírujte přes síto a vraťte do hrnce, přilijte vodu, ochuťte citrónem a sirupem a vsypte agar. Promíchejte metlou a vařte za stálého míchání 2 minuty. Poté nechte cca 15 minut zchladnout.
9.Dort vyndejte z mrazáku a opatrně zalijte malinovým želé. Dejte do lednice ztuhnout alespoň na 2 hodiny.
10.Poté opatrně vytáhněte z formy a dozdobte čerstvým ovocem a meduňkou či mátou.












Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz