Tvarohová bublanina s jahodami


Ingredience

4 vejce (velikost L)
220 g polohrubé mouky
9 g prášku do pečiva
210 g moučkového cukru
1 lžička vanilkové pasty
špetka soli
200 g tvarohu
kůra z 1/2 citronu
80 ml oleje
300 g očištěných jahod
220 g polohrubé mouky
9 g prášku do pečiva
210 g moučkového cukru
1 lžička vanilkové pasty
špetka soli
200 g tvarohu
kůra z 1/2 citronu
80 ml oleje
300 g očištěných jahod
Postup
1.Předehřejte si troubu na 190 °C. Oddělte si žloutky od bílků. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte do tuhého sněhu.
2.Žloutky vyšlehejte společně s moučkovým cukrem a vanilkou, postupně přišlehejte tvaroh a citronovou kůru, následně olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta po několika částech opatrně pomocí metly přimíchejte sníh z bílků.
3.Těsto vlijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu (nebo použijte olej ve spreji). Rovnoměrně posypte okapanými jahodami pokrájenými na kousky.
4.Pečte přibližně 25 minut. Zda je bublanina upečená, poznáte podle zkoušky se špejlí.
5.Hotový moučník posypte moučkovým cukrem.








Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz