Tvarohová bublanina s jahodami

Rychlá jídla
IMG_20210530_165128.jpg
Ingredience
 19x28 cm
4 vejce (velikost L)
220 g polohrubé mouky
9 g prášku do pečiva
210 g moučkového cukru
1 lžička vanilkové pasty
špetka soli
200 g tvarohu
kůra z 1/2 citronu
80 ml oleje
300 g očištěných jahod

Postup

1.Předehřejte si troubu na 190 °C. Oddělte si žloutky od bílků. K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte do tuhého sněhu. 2.Žloutky vyšlehejte společně s moučkovým cukrem a vanilkou, postupně přišlehejte tvaroh a citronovou kůru, následně olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do těsta po několika částech opatrně pomocí metly přimíchejte sníh z bílků. 
3.Těsto vlijte do máslem vymazaného a moukou vysypaného plechu (nebo použijte olej ve spreji). Rovnoměrně posypte okapanými jahodami pokrájenými na kousky. 4.Pečte přibližně 25 minut. Zda je bublanina upečená, poznáte podle zkoušky se špejlí. 5.Hotový moučník posypte moučkovým cukrem.
IMG_20210530_151155.jpg IMG_20210530_152438.jpg IMG_20210530_155716.jpg IMG_20210530_160318.jpg IMG_20210530_160534.jpg IMG_20210530_165010.jpg IMG_20210530_165410.jpg IMG_20210530_165101.jpg

Připravte si ještě