Trhané krůtí maso na cideru

Ingredience
4 x 
4 krůtí spodní stehna
330 ml jablečného cideru
lžička růžového pepře
100 ml rajčatové passaty
1 velká cibule
sůl
lžička tymiánu
lžička mletého kmínu
1/2 lžičky mletého koriandru
řepkový olej
330 ml jablečného cideru
lžička růžového pepře
100 ml rajčatové passaty
1 velká cibule
sůl
lžička tymiánu
lžička mletého kmínu
1/2 lžičky mletého koriandru
řepkový olej
Postup
1.Nejprve si připravte maso, osolte, opepřete a rozehřejte si olej ve vyšší pánvi. Opékejte důkladně ze všech stran asi 30 minut a vyndejte. Předehřejte si troubu na 160 °C.
2.Místo masa vložte do pánve na půlkolečka nakrájenou cibuli a na středním plameni restujte dozlatova, přidejte růžový pepř, kmín, koriandr a tymián a přilijte cider. Nechte krátce provařit, přilijte rajčatovou passatu a opět přiveďte k varu.
3.Nyní vložte zpět maso, přikryjte a dejte péct do trouby doměkka na 1,5 - 2 hodiny dokud nebude odpadat od kosti. V polovině pečení obraťte.
4.Maso vyndejte z omáčky, oberte od kosti a natrhejte rukama či dvěma vidličkami na kousky. Omáčku promixujte tyčovým mixérem. Vraťte do ní zpět maso, promíchejte a podávejte.
5.Trhané maso se skvěle hodí jako náplň do tortill, pita chleba nebo hamburgerů.






Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz