Panenka s krustou z medvědího česneku
Ingredience
1 x
200 - 250 g vepřové panenky
olivový olej
3 listy medvědího česneku
1/2 plátku toustového chleba
1/2 hrsti loupaných mandlí
sůl
pepř
1/2 lžíce másla
3 růžičkové kapustičky
30 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
1 lžička másla
60 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
tymián
petržel
pár kapek citronové šťávy
olivový olej
olivový olej
3 listy medvědího česneku
1/2 plátku toustového chleba
1/2 hrsti loupaných mandlí
sůl
pepř
1/2 lžíce másla
3 růžičkové kapustičky
na batátové pyré
300 g batát30 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
1 lžička másla
na žampionové ragú
4 žampiony60 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
tymián
petržel
pár kapek citronové šťávy
olivový olej
Postup
1.Nejprve si rozpalte troubu na 210 °C. Dále si připravte suroviny na krustu. Do sekáčku si nalámejte toustový chléb, vhoďte mandle a rozsekejte, přidejte pokrájený medvědí česnek, sůl a pepř a dále sekejte. Jakmile dosáhnete požadované kozistence, vidličkou přimíchejte povolené máslo.
2.Panenku odblaňte, osolte a opepřete. Rozpalte si pánev, přilejte olivový olej a panenku na něm zprudka opečte ze všech stran - nejlépe se obrací kuchyňskými kleštěmi.
3.Jakmile je panenka opečená, přendejte ji do zapékací mísy (pokud máte pánev, která lze dát i do trouby, mísu nebudete potřebovat). Na panenku naneste mandlovou směs a dejte péct do trouby na cca 20 minut - nejlepší je zkontrolovat pomocí teploměru. Panenka by uvnitř měla mít 60 °C.
4.Zatímco se panenka peče, připravte si přílohy. Nejprve si oloupejte a na stejné kousky pokrájejte batáty, zalejte je vodou, osolte a vařte do změknutí, potrvá to 10 - 15 minut (záleží však na velikosti jednotlivých kousků).
5.Pokrájejte si žampiony, rozpalte si jinou pánev, přidejte olivový olej a žampiony opečte na vyšším stupni. Osolte, opepřete a pokapejte trochou citronové štávy. Až budou žampiony opečené dozlatova, přilijte smetanu a nechte krátce povařit, přidejte pokrájené bylinky a odstavte.
6.Nyní si můžete připravit kapustičky. Oberte vrchní listy, rozkrojte na půl a rozpalte pánev (použila jsem tu po panence). Přidejte olej a kapustičky opékejte z obou stran na středně vysokém stupni asi 6 minut. Osolte, opepřete.
7.Hotové batáty slijte a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, přidejte máslo a přilijte smetanu. Ještě společně promixujte, osolte a opepřete.
8.Hotovou panenku vyndejte z trouby a nechte alespoň 5 minut odpočinout, poté ji můžete opatrně nakrájet na plátky a podávat s připravenými přílohami.
Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz