Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Panenka s krustou z medvědího česneku

IMG_20190422_145903.jpg
IMG_20190422_145552.jpg
Ingredience
1 x 
200 - 250 g vepřové panenky
olivový olej
3 listy medvědího česneku
1/2 plátku toustového chleba
1/2 hrsti loupaných mandlí
sůl
pepř
1/2 lžíce másla
3 růžičkové kapustičky

na batátové pyré

300 g batát
30 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
1 lžička másla

na žampionové ragú

4 žampiony
60 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
tymián
petržel
pár kapek citronové šťávy
olivový olej

Postup

1.Nejprve si rozpalte troubu na 210 °C. Dále si připravte suroviny na krustu. Do sekáčku si nalámejte toustový chléb, vhoďte mandle a rozsekejte, přidejte pokrájený mendvědí česnek, sůl a pepř a dále sekejte. Jakmile dosáhnete požadované kozistence, vidličkou přimíchejte povolené máslo. 2.Panenku odblaňte, osolte a opepřete. Rozpalte si pánev, přilejte olivový olej a panenku na něm zprudka opečte ze všech stran - nejlépe se obrací kuchyňskými kleštěmi. 3.Jakmile je panenka opečená, přendejte ji do zapékací mísy (pokud máte pánev, která lze dát i do trouby, mísu nebudete potřebovat). Na panenku naneste mandlovou směs a dejte péct do trouby na cca 20 minut - nejlepší je zkontrolovat pomocí teploměru. Panenka by uvnitř měla mít 60 °C. 4.Zatímco se panenka peče připravte si příllohy. Nejprve si oloupejte a na stejné kousky pokrájejte batáty, zalejte je vodou, osolte a vařte do změknutí, potrvá to 10 - 15 minut (záleží však na velikosti jednotlivých kousků).
5.Pokrájejte si žampiony, rozpalte si jinou pánev, přidejte olivový olej a žampiony opečte na vyšším stupni. Osolte, opepřete a pokapejte trochou citronové štávy. Až budou žampiony opečené dozlatova, přilijte smetanu a nechte krátce povařit, přidejte pokrájené bylinky a odstavte. 6.Nyní si můžete připravit kapustičky. Oberte vrchní listy, rozkrojte na půl a rozpalte pánev (použila jsem tu po panence). Přidejte olej a kapustičky opékejte z obou stran na středně vysokém stupni asi 6 minut. Osolte, opepřete. 7.Hotové batáty slijte a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka, přidejte máslo a přilijte smetanu. Ještě společně promixujte, osolte a opepřete. 8.Hotovou panenku vyndejte z trouby a nechte alespoň 5 minut odpočinout, poté ji můžete opatrně nakrájet na plátky a podávat s připravenými přílohami.
IMG_20190422_140018.jpg IMG_20190422_140834kk.jpg IMG_20190422_142539.jpg IMG_20190422_145857.jpg

Připravte si ještě