Nekynutý semínkový chléb se sodou s psylliem



Ingredience
1 x 
200 g špaldové mouky
150 g hladké mouky
1,5 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
1 vejce
300 ml kefíru
1 lžička medu
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce dýňových semínek
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce konopných semínek
3 lžíce psyllia
3 lžíce vody
1 lžička sezamu
1 lžička mletého kmínu
150 g hladké mouky
1,5 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
1 vejce
300 ml kefíru
1 lžička medu
1 lžíce lněných semínek
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce dýňových semínek
2 lžíce ovesných vloček
2 lžíce konopných semínek
3 lžíce psyllia
3 lžíce vody
1 lžička sezamu
1 lžička mletého kmínu
Postup
1.Troubu předehřejte na 190 °C (pravý horký vzduch).
2.Do mísy si vsypte špaldovou mouku, prosejte hladkou mouku, přidejte med, sůl, kmín, vlijte kefír a vyklepněte vajíčko.
3.Na kefír vsypte jedlou sodu. Vše zpracujte vařečkou - nejprve promíchejte vejce s kefírem a sodu a pak krátce promíchejte se zbytkem.
4.K těstu přidejte veškerá semínka, vločky a psyllium a přilijte vodu. Promíchejte - nezpracovávejte těsto moc dlouho, stačí jen promíchat a následně přendat na pomoučený vál.
5.Chleba obalte moukou, aby nebyl tak lepivý, což je jeho správná konzistence.
6.Na vále rukama zpracujte v jednotný bochánek obalený moukou a přendejte na plech vyložený papírem na pečení - já použila pečicí podložku.
7.Chléb nahoře prokrojte do kříže, aby měl kam v troubě vyběhnout a dejte péct na 40 - 45 minut.
8.Zda je chléb upečený poznáte, kromě toho, že je krásně dozlatova, tak, že po zaklepání na spodek, bude znít dutě.
9.Nechte vychladnout na mřížce a můžete podávat.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz