Nekynutý dýňový chléb se sodou s ořechy

IMG_20201019_083219.jpg
Ingredience
1 x 
200 g hladké mouky
150 g špaldové mouky
4 lžíce dýňového pyré
4 lžíce ovesných vloček
50 g pekanových ořechů
30 g piniových oříšků
250 ml kefíru
1 vejce
1 lžička javorového sirupu nebo medu
1 lžička sody
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1 a 1/2 lžičky soli
dýňová semínka

Postup

1.Troubu si předehřejte na 180 °C (pravý horký vzduch). 2.Do mísy vsypte špaldovou a hladkou mouku, přidejte javorový sirup, sůl, kmín a muškát. Přidejte dýňové pyré. To jsem si připravila z dýně hokkaido. Tu jsem rozkrojila na čtvrtky, vydlabala semínka a položila slupkou nahoru na pečicí papír na plech a dala péct do trouby na 180 °C na 50 minut. Po vychladnutí jsem vydlabala dužinu a rozmixovala ji v mixéru na pyré. 3.K směsi přilijte dále i kefír a vyklepněte vejce. Nejprve promíchejte vařečkou dohromady vejce s kefírem a sodou a pak smíchejte vše dohromady. 4.Pekanové ořechy posekejte nahrubo a společně s vločkami a piniovými oříšky přidejte k těstu. Krátce promíchejte - nezpracovávejte těsto moc dlouho stačí jen vše promíchat a následně přendat na pomoučený vál.
5.Chleba krátce zpracujte v mouce a následně jej celý moukou obalte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem - já použila pečicí podložku. 6.Chléb prokrojte nahoře do kříže, aby měl kam v troubě vyběhnout, posypte dýňovými semínky a dejte péct na cca 45 minut. 7.Zda je chléb upečený poznáte kromě toho, že je krásně dozlatova i podle toho, že po zaklepání na spodek bude znít dutě. 8.Nechte vychladnout na mřížce a můžete podávat.
IMG_20201018_164139.jpg IMG_20201018_165753.jpg IMG_20201019_072036.jpg IMG_20201019_072743.jpg IMG_20201019_073451.jpg IMG_20201019_074233.jpg IMG_20201019_091103.jpg IMG_20201019_091036.jpg

Připravte si ještě