Nekynutý celozrnný chléb se sodou s brusinkami



Ingredience
1 x 
200 g špaldové mouky
150 g hladké mouky
1,5 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
1 velké vejce
300 ml kefíru
1 lžička medu
1 lžíce lněných semínek
2 lžíce jemných ovesných vloček
1 lžička sezamu
1 lžička mletého kmínu
40 g pekanových ořechů
40 g sušených brusinek
150 g hladké mouky
1,5 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
1 velké vejce
300 ml kefíru
1 lžička medu
1 lžíce lněných semínek
2 lžíce jemných ovesných vloček
1 lžička sezamu
1 lžička mletého kmínu
40 g pekanových ořechů
40 g sušených brusinek
Postup
1.Troubu předehřejte na 190 °C (pravý horký vzduch).
2.Do mísy si vsypte špaldovou mouku, prosejte hladkou mouku, přidejte med, sůl a kmín, vlijte kefír a vyklepněte vajíčko.
3.Na kefír vsypte jedlou sodu. Vše zpracujte vařečkou - nejprve promíchejte vejce s kefírem a sodou a pak smíchejte vše dohromady.
4.Ořechy a brusinky si posekejte nahrubo. K těstu přidejte vločky, lněná semínka a sezam a nakonec i brusinky s ořechy. Krátce promíchejte - nezpracovávejte těsto moc douho, stačí jen vše promíchat a následně přendat na pomoučený vál.
5.Chleba obalte moukou, aby nebyl tak lepivý, což je jeho správná konzistence.
6.Ná vále rukama zpracujte v jednotný bochánek obalený moukou a přendejte na plech vyložený papírem na pečení - já použila pečicí podložku.
7.Chléb nahoře prokrojte do kříže, aby měl kam v troubě vyběhnout a dejte péct na cca 40 minut.
8.Zda je chléb upečený poznáte kromě toho, že je krásně dozlatova, tak, že po zaklepání na spodek, bude znít dutě.
9.Nechte vychladnout na mřížce a můžete podávat.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz