Krůtí roláda s fáší a pestem z medvědího česneku

DSC_0492.jpg
DSC_0496.jpg
Ingredience
4 x 
750 g horního krůtího stehna vykoštěného a bez kůže
100 g slaniny na plátky
200 g kuřecích jater
sůl
pepř
čerstvá majoránka
půl lžíce olivového oleje

na pesto

hrst loupaných mandlí
hrst posekaného medvědího česneku
hrst strouhaného parmazánu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

na fáš

100 g kuřecích prsou
2 lžíce smetany ke šlehání
1 bílek
sůl
pepř 

na restované žampiony

150 g menších žampionů
sůl
pepř
čerstvý tymián
petrželka
lžíce bílého vína

na pastiňákové pyré

600 g pastiňáku
sůl
pepř
175 ml smetany ke šlehání
pár kapek citronové šťávy
půl lžíce másla

Postup

1.Nejprve si připravte maso z krůtího stehna. Prokrájejte na co nejtenčí plát a přes fólii rozklepejte. Osolte, opepřete a poklaďte slaninou.  2.Nyní si připravte pesto tak, že do sekáčku dáte veškeré suroviny a rozsekáte najemno. Vzniklé pesto rovnoměrně natřete na slaninu. 3.Teď si můžete připravit fáš. Kuřecí prsa pokrájejte na malé kostky a vložte do sekáčku nebo food processoru. Důkladně rozsekejte dohladka. Přidejte bílek a opět krátce sekejte.  4.Nakonec přilijte smetanu, osolte, opepřete a ještě společně prošlehejte. Vzniklou fáš opět rovnoměrně natřete na roládu. 5.Játra nakrájejte na kostky. Rozpalte pánev, přilijte olivový olej a játra opečte tak, aby zůstala uvnitř růžová. Osolte, opepřete a přidejte majoránku. 6.Opečená játra rozprostřete na kraj rolády po celé délce a roládu zaviňte. Zavinutou roládu osolte a opepřete ze všech stran.
7.Zabalte ji do alobalu a pečte v troubě na 190 °C asi hodinu a půl.  8.Po hodině pečení alobal rozbalte a roládu pečte odkrytou. Průběžně polévejte výpekem. 9.Ke konci pečení si připravte pyré a žampiony. Pastiňák oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vařte v osolené vodě do změknutí. Bude to trvat zhruba 15 - 20 minut. Záleží na velikosti kousků. 10.Poté vodu slijte a pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu, máslo, sůl a pepř a společně ještě promixujte. 11.Žampiony pokrájejte na čtvrtky. Rozpalte pánev, vlijte olivový olej a žampiony opékejte dozlatova. Ke konci přilijte bílé víno, nechte ho odpařit a ochuťte solí, pepřem, čerstvým tymiánem a petrželkou.
DSC_0480.jpg DSC_0484.jpg DSC_0486.jpg DSC_0491.jpg DSC_0489.jpg DSC_0494.jpg