Krůtí roláda s fáší a pestem z medvědího česneku


Ingredience
4 x 
750 g horního krůtího stehna vykoštěného a bez kůže
100 g slaniny na plátky
200 g kuřecích jater
sůl
pepř
čerstvá majoránka
půl lžíce olivového oleje
hrst posekaného medvědího česneku
hrst strouhaného parmazánu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
2 lžíce smetany ke šlehání
1 bílek
sůl
pepř
sůl
pepř
čerstvý tymián
petrželka
lžíce bílého vína
sůl
pepř
175 ml smetany ke šlehání
pár kapek citronové šťávy
půl lžíce másla
100 g slaniny na plátky
200 g kuřecích jater
sůl
pepř
čerstvá majoránka
půl lžíce olivového oleje
na pesto
hrst loupaných mandlíhrst posekaného medvědího česneku
hrst strouhaného parmazánu
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
na fáš
100 g kuřecích prsou2 lžíce smetany ke šlehání
1 bílek
sůl
pepř
na restované žampiony
150 g menších žampionůsůl
pepř
čerstvý tymián
petrželka
lžíce bílého vína
na pastiňákové pyré
600 g pastiňákusůl
pepř
175 ml smetany ke šlehání
pár kapek citronové šťávy
půl lžíce másla
Postup
1.Nejprve si připravte maso z krůtího stehna. Prokrájejte na co nejtenčí plát a přes fólii rozklepejte. Osolte, opepřete a poklaďte slaninou.
2.Nyní si připravte pesto tak, že do sekáčku dáte veškeré suroviny a rozsekáte najemno. Vzniklé pesto rovnoměrně natřete na slaninu.
3.Teď si můžete připravit fáš. Kuřecí prsa pokrájejte na malé kostky a vložte do sekáčku nebo food processoru. Důkladně rozsekejte dohladka. Přidejte bílek a opět krátce sekejte.
4.Nakonec přilijte smetanu, osolte, opepřete a ještě společně prošlehejte. Vzniklou fáš opět rovnoměrně natřete na roládu.
5.Játra nakrájejte na kostky. Rozpalte pánev, přilijte olivový olej a játra opečte tak, aby zůstala uvnitř růžová. Osolte, opepřete a přidejte majoránku.
6.Opečená játra rozprostřete na kraj rolády po celé délce a roládu zaviňte. Zavinutou roládu osolte a opepřete ze všech stran.
7.Zabalte ji do alobalu a pečte v troubě na 190 °C asi hodinu a půl.
8.Po hodině pečení alobal rozbalte a roládu pečte odkrytou. Průběžně polévejte výpekem.
9.Ke konci pečení si připravte pyré a žampiony. Pastiňák oloupejte a nakrájejte na kostičky. Vařte v osolené vodě do změknutí. Bude to trvat zhruba 15 - 20 minut. Záleží na velikosti kousků.
10.Poté vodu slijte a pomocí tyčového mixéru rozmixujte dohladka. Přidejte smetanu, máslo, sůl a pepř a společně ještě promixujte.
11.Žampiony pokrájejte na čtvrtky. Rozpalte pánev, vlijte olivový olej a žampiony opékejte dozlatova. Ke konci přilijte bílé víno, nechte ho odpařit a ochuťte solí, pepřem, čerstvým tymiánem a petrželkou.






Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz