Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Koprová omáčka

IMG_20181125_200007.jpg
Ingredience
4 x 
80 g másla
4 vrchovaté lžíce hladké mouky
700 ml vývaru z masa (hovězí, jehněčí)
700 g hovězí nebo jehněčí kýty
400 ml mléka
200 ml smetany na vaření
velká hrst posekaného kopru
1 lžička octu (nebo dle chuti)
sůl
pepř
2 lžíce cukru

Postup

1.Nejprve si dejte do hrnce s horkou vodou maso a vařte do změknutí. 2.Jakmile je maso měkké, v jiném hrnci si rozpalte máslo, přidejte mouku a pomocí metly vymíchejte světlou jíšku. 3.Přilijte mléko tak, aby vám vznikl trochu hustší bešamel. Důkladně prošlehejte a krátce provařte.
4.Zalijte vývarem a následně i smetanou. Přidejte posekaný kopr a dochuťte solí, pepřem, cukrem a octem a pár minut provařte. 5.Podávejte s knedlíkem, nebo bramborem. Můžete přidat i ztracené či na tvrdo uvařené vejce.
IMG_20181125_194313.jpg IMG_20181125_200004.jpg

Připravte si ještě