Koprová omáčka

Ingredience
4 x 
80 g másla
4 vrchovaté lžíce hladké mouky
700 ml vývaru z masa (hovězí, jehněčí)
700 g hovězí nebo jehněčí kýty
400 ml mléka
200 ml smetany na vaření
velká hrst posekaného kopru
1 lžička octu (nebo dle chuti)
sůl
pepř
2 lžíce cukru
4 vrchovaté lžíce hladké mouky
700 ml vývaru z masa (hovězí, jehněčí)
700 g hovězí nebo jehněčí kýty
400 ml mléka
200 ml smetany na vaření
velká hrst posekaného kopru
1 lžička octu (nebo dle chuti)
sůl
pepř
2 lžíce cukru
Postup
1.Nejprve si dejte do hrnce s horkou vodou maso a vařte do změknutí.
2.Jakmile je maso měkké, v jiném hrnci si rozpalte máslo, přidejte mouku a pomocí metly vymíchejte světlou jíšku.
3.Přilijte mléko tak, aby vám vznikl trochu hustší bešamel. Důkladně prošlehejte a krátce provařte.
4.Zalijte vývarem a následně i smetanou. Přidejte posekaný kopr a dochuťte solí, pepřem, cukrem a octem a pár minut provařte.
5.Podávejte s knedlíkem, nebo bramborem. Můžete přidat i ztracené či na tvrdo uvařené vejce.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz