Kefírové řezy s čokoládou a pistáciemi

Rychlá jídla
IMG_20210306_090900.jpg
Ingredience
 24x24 cm
80 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
80 g krupicového cukru
1 lžička jedlé sody
2 lžíce kakaa
130 ml oleje
330 ml kefíru
1 vejce
1 lžíce rumu
1 lžíce mleté kávy
1 lžička vanilkové pasty
špetka soli

na dokončení

meruňkový džem
80 g hořké čokolády
1 lžíce másla
1 lžíce zakysané smetany
hrst nesolených pistácií

Postup

1.Předehřejte si troubu na 180 °C (pravý horký vzduch). Ve velké míse společně ruční metlou promíchejte obě mouky, cukr, kakao, kávu, jedlou sodu a sůl. 2.Přidejte vejce, rum, vanilku, olej a kefír a důkladně prošlehejte. 3.Formu si vymažte máslem a vysypte moukou nebo použijte olej ve spreji a vlijte těsto. 4.Pečte v troubě přibližně 20 minut, poté nechte vychladnout.
5.Do malého hrnce si dejte vařit trochu vody, nad hrnec dejte misku s čokoládou a máslem. Nechte rozpustit za občasného míchání. Poté přimíchejte zakysanou smetanu. 6.Moučník potřete meruňkovým džemem a poté i připravenou polevou. Nakonec posypte povrch posekanými pistáciemi
IMG_20210305_075924.jpg IMG_20210305_080625.jpg IMG_20210305_080749.jpg IMG_20210305_091433.jpg IMG_20210305_091734.jpg IMG_20210305_092141.jpg IMG_20210306_090905.jpg IMG_20210306_090845.jpg

Připravte si ještě