Jehněčí tajine s meruňkami a mandlemi z pomalého hrnce


Ingredience
4 x 
700 g jehněčího krku
1 cibule
1,5 lžičky mletého koriandru
1,5 lžičky mletého kmínu
1,5 lžička soli
pepř
1 celá skořice
2 lžičky harissy
100 g sušených meruněk
50 g celých loupaných mandlí
140 g rajského protlaku
1 lžíce medu
400 ml kuřecího vývaru
4 lžíce olivového oleje
2 lžičky nastrouhaného česneku
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1 cibule
1,5 lžičky mletého koriandru
1,5 lžičky mletého kmínu
1,5 lžička soli
pepř
1 celá skořice
2 lžičky harissy
100 g sušených meruněk
50 g celých loupaných mandlí
140 g rajského protlaku
1 lžíce medu
400 ml kuřecího vývaru
4 lžíce olivového oleje
2 lžičky nastrouhaného česneku
1 lžička nastrouhaného zázvoru
Postup
1.Očištěné maso nakrájejte na kostky a dejte do mísy, přidejte 2 lžíce olivového oleje, koření a harrisu a nechte marinovat nejlépe přes noc.
2.Rozpalte si pánev, přilijte zbývající olej a orestujte na něm cibuli na půlkolečka dozlatova. Přidejte maso a orestujte ze všech stran.
3.K masu přidejte česnek, zázvor a protlak. Promíchejte a pár minut dále restujte. Dále do pánve vložte celou skořici, mandle a meruňky, přimíchejte med a nakonec zalijte vývarem.
4.Obsah pánve nyní přendejte do pomalého hrnce na teplotu 85 °C a nechte vařit 6 - 8 hodin.
5.Podávejte s kuskusem.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz