Jehněčí tajine s meruňkami a mandlemi z pomalého hrnce

Mezinárodní kuchyně
IMG_20211004_132717.jpg
Ingredience
4 x 
700 g jehněčího krku
1 cibule
1,5 lžičky mletého koriandru
1,5 lžičky mletého kmínu
1,5 lžička soli
pepř
1 celá skořice
2 lžičky harissy
100 g sušených meruněk
50 g celých loupaných mandlí
140 g rajského protlaku
1 lžíce medu
400 ml kuřecího vývaru
4 lžíce olivového oleje
2 lžičky nastrouhaného česneku
1 lžička nastrouhaného zázvoru

Postup

1.Očištěné maso nakrájejte na kostky a dejte do mísy, přidejte 2 lžíce olivového oleje, koření a harrisu a nechte marinovat nejlépe přes noc. 2.Rozpalte si pánev, přilijte zbývající olej a orestujte na něm cibuli na půlkolečka dozlatova. Přidejte maso a orestujte ze všech stran. 3.K masu přidejte česnek, zázvor a protlak. Promíchejte a pár minut dále restujte. Dále do pánve vložte celou skořici, mandle a meruňky, přimíchejte med a nakonec zalijte vývarem.
4.Obsah pánve nyní přendejte do pomalého hrnce na teplotu 85 °C a nechte vařit 6 - 8 hodin. 5.Podávejte s kuskusem.
IMG_20211004_065151.jpg IMG_20211004_070054.jpg IMG_20211004_070635.jpg IMG_20211004_070734.jpg IMG_20211004_132512.jpg IMG_20211004_132516.jpg

Připravte si ještě