Jehněčí souvlaki
Ingredience
4 x
1 kg očištěné jehněčí kýty
citronová štáva z jednoho velkého citronu
75 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
hrst čerstvého oregána
1 lžička uzené papriky
sůl
pepř
citronová štáva z jednoho velkého citronu
75 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
hrst čerstvého oregána
1 lžička uzené papriky
sůl
pepř
Postup
1.Jehněčí kýtu si nakrájejte na větší kostky. V misce si smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, prolisovaný česnek, posekané čerstvé oregáno (trochu si nechte na dozdobení) a uzenou papriku.
2.Nakrájené maso zalijte vzniklou marinádou a dejte nejlépe přes noc uležet do lednice (stačí i pár hodin).
3.Když je maso odleželé v marinádě, napíchejte ho na špejle nebo jehly. Osolte a opepřete.
4.Rozpalte si grilovací pánev a špízy na ní opékejte zprudka 10 minut, průběžně otáčejte. Můžete použít i gril.
5.Ogrilované maso nechte krátce odležet a podávejte s tzatziky a pita chlebem nebo bramborem.
Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz