Jehněčí souvlaki

Mezinárodní kuchyně Vaříme zdravě
DSC_0914.jpg
Ingredience
4 x 
1 kg očištěné jehněčí kýty
citronová štáva z jednoho velkého citronu
75 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
hrst čerstvého oregána
1 lžička uzené papriky
sůl
pepř

Postup

1.Jehněčí kýtu si nakrájejte na větší kostky. V misce si smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, prolisovaný česnek, posekané čerstvé oregáno (trochu si nechte na dozdobení) a uzenou papriku. 2.Nakrájené maso zalijte vzniklou marinádou a dejte nejlépe přes noc uležet do lednice (stačí i pár hodin).  3.Když je maso odleželé v marinádě, napíchejte ho na špejle nebo jehly. Osolte a opepřete.
4.Rozpalte si grilovací pánev a špízy na ní opékejte zprudka 10 minut, průběžně otáčejte. Můžete použít i gril. 5.Ogrilované maso nechte krátce odležet a podávejte s tzatziky a pita chlebem nebo bramborem.
DSC_0909.jpg DSC_0911.jpg DSC_0912.jpg DSC_0918.jpg

Připravte si ještě