Jehněčí kofty s tzatziki

Mezinárodní kuchyně
20250417_123552.jpg
Ingredience
4 x 

na kofty

700 g mleté jehněčí plece
1 vejce
2 stroužky česneku (prolisované)
půl lžičky skořice
půl lžičky mletého římského kmínu
půl lžičky mletého muškátového oříšku
1 a půl lžičky soli
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mletého pepře
olivový oej

na tzatziki

1 salátová okurka
2 stroužky česneku (prolisované)
sůl
čerstvě namletý pepř
1 lžíce olivového oleje
půl lžíce citronové šťávy
300 g řeckého jogurtu
posekaný čerstvý kopr
posekaná čerstvá máta

Postup

1.Nejprve si připravte maso na kofty. Mletou jehněčí plec dejte do větší mísy a přidejte k ní jedno celé vejce, prolisované dva stroužky česneku a veškeré koření. 2.Důkladně promíchejte, mísu zakryjte potravinovou fólií a dejte alespoň na hodinu odpočívat do ledničky, aby se veškeré chutě propojily.  3.Nyní si můžete připravit tzatziki. Salátovou okurku oloupejte a nastrouhejte na hrubo. Ochuťte solí a nechte deset minut odležet. 
4.Po této době okurku vymačkejte, aby se z ní dostala pryč tekutina a nebyly tak tzatziki řídké. Nyní přidejte řecký jogurt a ostatní ingredience.  Promíchejte a dejte vychladit. 5.Když je maso odleželé, vytvarujte z něj válečky, které napichujte na špejle. Pokapejte olivovým olejem a pečte na grilu. Maso by mělo být středně propečené, aby zůstalo pěkně šťavnaté. 6.Podávejte s tzatziki a bramborem, pita chlebem či kuskusem.
20250417_100304.jpg 20250417_101103.jpg 20250417_120822.jpg 20250417_121022.jpg 20250417_122011.jpg 20250417_122829.jpg

Připravte si ještě